8chan

Meemi.infosta
Versio hetkellä 29. marraskuuta 2020 kello 13.46 – tehnyt Spora (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
8chan Logo.png

8chan (nyk. 8kun) on amerikkalainen vuonna 2013 perustettu kuvalauta. 8chanin erityinen ominaisuus on, että siellä käyttäjät itse luovat laudat. Tämän vuoksi 8chanissa on todella monta pienelle alakulttuurille omistettua lautaa, kuten /leftypol/, /fasist/ tai /christian/. Johtuen tästä ominaisuudesta lautaa kutsutaan myös nimellä infinitychan.

8chanin perusti Fredrick "Hotwheels" Brennan, joka myi laudan myöhemmin Jim Watkinsille. Jenkkilässä 8chanin kautta levinneen QAnon-psykoosin takia Brennan on yrittänyt myöhemmin kauppojen jälkeen tappaa luomuksensa.

Useat hierojat postasivat laudalla manifestejaan tai videomateriaalia hieronnastaan, jonka vuoksi laudalla oli huono maine viranomaisten keskuudessa. Elokuussa 2019 laudan alkuperäinen versio suljettiin Cloudflaren poistaessa tukensa sivulle (mahdollistaen näin laudan dossaamisen) ja palveluntarjoajan potkaistessa laudan vittuun. Syynä tähän oli El Pason hierojan laudalle postaama manifesti The Inconvenient Truth. 8chan siirtyi tämän jälkeen Tor-verkkoon, missä se toimi marraskuuhun 2019 asti, jolloin venäläinen palveluntarjoaja otti sen hostattavakseen.

Linkkejä