Kolmelta aamuyöstä

Meemi.infosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee lautakulttuurin hiljalleen tappavaa Facebook-ryhmää. Meemiä käsittelee artikkeli Kiva tietää näin kolmelta aamuyöstä.


Kolmelta aamuyöstä eli 3AM on Sami Kieksin sekä Sopsyn kesällä 2015 luoma Facebook-ryhmä. Sopsy on sittemmin sanoutunut irti koko hommasta.

Nyymi osoittaa ystävällisesti 3AM-ryhmän jäsenelle hänen paikkansa.

”Paske huore :DD on se Kieksi sedö kova äijä”

-keskiverto ryhmän jäsen

”Takaisin 3AM”

-peppukipeytynyt nyymi

Alun perin homma lähti liikkeelle Ylilaudan Facebook-sivuista, jossa Termari postaili hassuja meemuja. Ennen pitkää kumppanukset loivat 3AM-nimisen ryhmän, joka koostuu pääosin normoista, huomiohuorista, Jonneista sekä alaikäisistä. Sopsyn ja Kieksin oli aluksi tarkoitus myös omistaa Ylilauta kahdestaan, mutta nyymien painostuksesta Sopsy heitti Kieksin helvettiin, joka jatkoi oman 3AM-projektinsa parissa.

Kieksin mukaan 3AM on "nuorille suunnattu positiivinen yhteisö", mutta oikeasti se on vain alaikäisten sekä mies- (ja nais) lasten leikkikenttä, jossa esiintyy paljon kiusaamista sekä syrjintää. Ryhmä poistettiin kerran sen rasistisen sisällön vuoksi, mutta perustettiin nopeasti uudestaan.

Ryhmän jäsenet tunnistaa helposti substantiivien käytöstä, jossa sanan viimeinen kirjain a on muutettu e-kirjaimeksi, esim. rahe, paske ja huore sekä tuulettimien huutelusta yms. vamma-kielen käytöstä. Silloin tällöin Ylilaudallakin esiintyy tällä tavalla puhuvia hermanneja. Kyseessä on todennäköisesti rölli, mutta näitä sankereita voi silti kohteliaasti kehoittaa palaamaan omaan ryhmäänsä, kts. kuva oikealla. 3AM:n jäsenen larppaaminen on helppo tapa aiheuttaa laajaa peppukipeytyneisyyttä oikeastaan missä tahansa.

Ryhmä on nykyään kuollut. Valitettavasti sen sen perintö on kuitenkin juurtunut tiukasti uudempien lautailijoiden sanavarastoon ja sitä myötä lautaslangiin. Ryhmän aiheuttamaa normovyöryä laudalle voidaan pitää merkittävänä virstanpylväänä noin vuonna 2015 alkaneen räjähdysmäisen laudan tason laskun saralla, sekä Sami "Sopsy" Kieksin suurimpana keskisormen osoituksena laudan kävijäkuntaa kohtaan.