Pilleri

Meemi.infosta
Versio hetkellä 7. elokuuta 2019 kello 11.44 – tehnyt Jonne Webber (keskustelu | muokkaukset) (→‎Valkoinen pilleri)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pilleri on helppo tapa sisäistää jokin yksinkertainen arvomaailma. Tässä artikkelissa käsitellään erilaisia pillereitä ja niiden vaikutuksia.

Pilleri-meemi on viittaus The Matrix -elokuvaan, jossa punaisen pillerin syömällä vapautui pysyvästi Matrixista. Meemi sai alkunsa 4chanissa. Meemin yleiset variaatiot mukailevat boomer-meemin variaatioita, ja karkeasti ottaen voidaankin todeta, että tietynlainen pilleri muuttaa ihmisen tietynlaiseksi boomer-variaatioksi.

Sinipilleri

Sinipilleri (engl. bluepill tai blue pill) jaetaan tyypillisesti ihmisille kouluissa ja työelämässä. Sen vaikutuksiin kuuluvat mm. television katsominen, kaljan nauttiminen perjantaisin stressihuolien poistamiseksi, tupakointi (vaikka onkin mieslapseutta olla polttamatta röökiä) ja holokaustiin uskominen. Useimmat boomerit ja zoomerit voidaan katsoa sinipilleröidyiksi.

Punapilleri

Punainen pilleri

Punapilleri (engl. redpill tai red pill) on pilleri, jonka syömällä valaistuu sekä vapautuu Babylonin kahleista ja juutalaisten vallasta. Lisäksi pillerin nauttinut saattaa myös menettää kaiken arvonannon naisia kohtaan. Punaisia pillereitä jaetaan laudoilla, erityisesti /pol/issa ja /x/:ssä, sekä satunnaisesti Redditissä ja YouTuben rajoitetussa tilassa olevissa videoissa.

Musta pilleri

Musta pilleri (engl. blackpill tai black pill) on pilleri, jonka nautittuaan henkilö tajuaa viimein kaiken olemassaolon toivottomuuden ja tarkoituksettomuuden, sekä sen, ettei kykene muuttamaan tilaansa paremmaksi. Mustan pillerin nauttimisen vaatimuksena on yleensä punapillerin nauttiminen ennen tätä, mutta tämä ei ole ehdotonta. Suuri osa inceleistä ja 100 prosenttia doomereista on nauttinut mustan pillerin.

Valkoinen pilleri

Valkoinen pilleri (engl. whitepill tai white pill) on mustan pillerin vastakohta, jonka nautittuaan henkilö ymmärtää, ettei maailma ole vielä valmis; ahdistuksessa piehtaroimisen sijaan valkopilleröity reagoi maailman olosuhteisiin myötätuntoa, positiivisuutta ja energistä optimismia levittämällä. Valkopilleröity näkee ideaalin maailmansa projisoituna epätäydellisen maailman päälle ja lukemattomia keinoja korjata todellisuutta paremmaksi. Valkopilleröityä rakastavat yhtä lailla nyymit ja normot; hän voi päätyä visionääriseksi johtajaksi, josta kirjoitetaan sankaritarinoita. Bloomerit ovat yleensä valkopilleröityjä ja monet heistä ovat kulkeneet koko ihmisenä kasvamisen pilleriketjun sinipilleristä punaisen ja mustan pillerin kautta valkoiseen pilleriin.

Aiheesta muualla