Satunnainen (Ylilauta)

Meemi.infosta
Versio hetkellä 24. maaliskuuta 2021 kello 13.31 – tehnyt Spora (keskustelu | muokkaukset) (→‎Satunnaisen historiaa)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Satunnainen eli /b/ (tunnettu myös aiemmin nimellä Satunnainen + anime, Animesatunnainen ja pelkästään Anime, aiempi kirjainlyhenne /a/) on Ylilaudalta löytyvä alalauta, jolla on ollut pitkä ja mutkikas historia. Nykyään se on jälleen Ylilaudan pääalalauta.

Satunnaisen historiaa

Satunnainen perustettiin syyskuussa 2017, jolloin ylläpito vihdoin kyllästyi /b/:ssä tapahtuvaan animespämmiin ja alkoi siirtää kaikki animekuvan aloituspostauksessa sisältävät langat /b/:stä /a/:han, joka tuolloin oli nimeltään Anime. Myöhemmin tästä tavasta luovuttiin osittain, ja Sekalaisessa eli /s/:ssä (entinen alkuperäinen Satunnainen eli /b/) alkoi saada animekuvallisista postauksesta bännit vaihtelevalla nopeudella. Sekalaisesta myös siirrettiin säännöllisesti Satunnaiseen lankoja, jotka aiheuttivat modeissa peppukipua.

/a/:n status piilolautana poistettiin 9. joulukuuta 2017, mutta palautettiin 4. heinäkuuta 2019 ja myöhemmin poistettiin uudelleen.

Pitkälti samansisältöinen paskapostausalalauta /b/ (jota ei tule sekoittaa Sekalaiseen) yhdistettiin /a/:han 8. tammikuuta 2020. Sopsy oli alun perin ilmoittanut yhdistämisen tapahtuvan vasta 13. tammikuuta, mutta muutti mielensä "kiukuttelun" takia. /a/ muutettiin myöhemmin kirjainlyhenteeltään /b/:ksi.

Satunnaisen paluu pääalalaudaksi

Maaliskuussa 2021 kokeiltiin pitää laudalla kahta erillistä Satunnaista, joista toisessa anime olisi sallittu ja toisessa ei. Kokeilu kesti kuitenkin vain alle vuorokauden ajan.

Myöhemmin samassa kuussa 22. maaliskuuta Sekalainen lukittiin ja nyymit ohjattiin tahmassa postaamaan Satunnaiseen. Sopsy tiedusteli nyymeiltä, halusivatko nämä aiempaa vapaamman tilanteen jatkuvan, mihin tää-äänillä äänestämällä saatiin myöntävä vastaus. Sekalainen poistettiin 23. maaliskuuta 2021, ja Satunnainen palasi Ylilaudan suurimmaksi alalaudaksi.

Mitä Satunnaisessa on?

Satunnainen oli aiemmin tyypillisesti täynnä paskapostausta, animenormoista ulisijan lankoja, Aiton lankoja, bogen lankoja ja niin edelleen. Sitä myös täplittivät erilaiset modejen Sekalaisesta siirtämät langat, vaikka asiasta ulisivat sekä kyseisten lankojen tekijät että Satunnaisen varsinaiset lukijat.

Rinkirunkkaus Satunnaisessa

Ennen /a/:n ja /jp/:n erottamista toisistaan oli 18. huhtikuuta 2017 /a/:han yhdistetty alalauta /rr/. /rr/ perustettiin myöhemmin uudestaan, mutta ei saavuttanut suurempaa suosiota ja se poistettiin loppuvuonna 2018, jolloin /a/ säilytti valta-asemansa rinkirunkkauksen keskuksena Ylilaudalla.

Merkittäviä rinkirunkkuja Satunnaisessa olivat muun muassa hyvän mielen langat ja ns. huutomerkkilangat.

Linkit