Öyhötys

Meemi.infosta

”Öyh möyh”

-Öyhötystä
Öyhötys oli lokakuussa 2019 jo painokelpoinen termi

Öyhötys on epäselvää öyhkintää ja mölinää, jota nyymit päästelevät postatessaan. Öyhötystä ilmenee erityisesti paskapostausten yhteydessä ja silloin, kun keskustelijalla loppuvat argumentit kesken. Öyhötykseksi voidaan laskea myös jonkin mielipiteen tai aatteen räyhäävä ja häiritsevä pakotus langoissa ja asiayhteyksissä, joihin sen ei laajastikaan katsoen voida nähdä liittyvän.

Termin on tiettävästi keksinyt tai ainakin popularisoinut Panu Höglund, joka käytti sitä jatkuvasti öyhöttäessään mm. feminismiä, hommaa ja alfauroksia vastaan blogissaan 2000-luvun alussa (esimerkki). Panun näppäimistöltä lähti myös mielikuvituksellisia variaatioita termistä, kuten esim. "Öyhönmäen yrjöpöytä", jolla tarkoitettiin suunnilleen sitä, miltä hikkyburgerin silmissä normaali alkoholipitoinen illanvietto näyttää.

Panun blogista termi levisi ensiksi Halla-ahon vieraskirjaan ja sitä kautta Hommafoorumille, missä vuosia muhittuaan se luontevasti välittyi Ylilaudalle ja sitä kautta suomen yleiskieleen noin vuonna 2019.

Esimerkkejä

Katso myös