Ravintola syrji vammaista

Kohteesta Meemi.info
(Ohjattu sivulta 609)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Langoissa esiintynyt kuva

Ravintola syrji vammaista -kopiopastassa on Iltalehden uutinen jossa kerrotaan ravintolan syrjineen Resisposse-yhtyeen Kalle Havumäkeä. Toinen tapa on laittaa linkiksi kyseinen uutinen, mutta implikoida sen olevan jotain täysin muuta yrittäen saada nyymit röllättyä klikkaamaan linkkiä. Jossain vaiheessa Ylilaudan sanasuodatin muutti kyseisen linkin täksi, mitä voitiin pitää osoituksena kyseisen sanasuodatuksen asettaneen ylläpitäjän peppukipeydestä ja/tai huumorintajuttomuudesta. Nykyään linkkiä ei enää sanasuodateta. Numero 609 tulee uutislinkin viimeisistä numeroista joiden perusteella uushomotkin voi tunnistaa vammaisuutisen.

Kopiopasta

Lauantain piti olla juhlapäivä 19-vuotiaalle Kalle Havumäelle. Hyvä ystävä oli tullut Rovaniemeltä asti ja pojat olivat suuntaamassa keikalle Helsingin Nosturiin. Päällimmäisenä illasta jäi kuitenkin mieleen pettymys, kun helsinkiläinen ravintola käännytti pojat tylysti oveltaan.

Keikkaa ennen Havumäki ja hänen ystävänsä olivat käyneet syömässä hampurilaiset ja juomassa limsaa hampurilaisravintolassa. Alkoholia ei kumpikaan ollut nauttinut.

Kun Mokoma-yhtyeen keikkaan oli vielä aikaa, päättivät nuoret mennä istumaan hetkeksi Nosturia vastapäätä sijaitsevaan Hemingway's-ravintolaan. Ravintolan ovella Havumäki hieman kompasteli, kuten hänellä vammastaan johtuen on joskus tapana. Ravintolan työntekijä oli huomannut kompuroinnin ja tulkinnut nuorten miesten olevan humalassa.

- Hän oli sanonut, että sisääntulo oli sen verran haparoivaa, että te ette ole tervetulleita tänne, kertoo Kallen äiti, TV1:n uutistenlukija Marjukka Havumäki.

Linkkejä