Aligersantti Spurdo & Gumppanit

Meemi.infosta

”Aligessu on paras hauskojen kuvien sivu ikinä ja Huumepeikko keksi Spurdon

-Keskiverto Aligersantti Spurdo & Gumppanit -Facebook-sivun tykkääjä

Aligersantti Spurdo & Gumppanit on vuodesta 2011 toiminut lapsellisen jonneporukan ylläpitämä Facebook-sivu, jonka lähtökohtainen tarkoitus on tuhota suomalainen lautakulttuuri ja toimia ilonpilaajana. Sivusta tykkäävät koostuvat pääosin uushomoista, sekä laudoista tietämättömistä normaalihomoista. Tykkääjiä sivu oli huippuaikoinaan kerännyt hieman yli 20000. Sivun on perustanut tiettävästi alaikäinen Huumepeikko, joka on saavuttanut Persona non grata -statuksen Ylilaudalla. Sivun nimi viittaa Ylilaudalla syntyneeseen Aligersantti Spurdo -meemiin. Aligersantti Spurdo & Gumppanit on lähes yksin vastuussa muun muassa Spurdon ja termin: "ebin" popularisoinnista. Tämä on suututtanut erityisesti laudan vanhemman käyttäkunnan. Sivun ja Ylilaudan välillä on ollut useita kahakoita, joista viimeisin johti Huumepeikon kauhun imperiumin luhistumiseen.

Sisältö

Sisältö sivulla koostuu lähinnä 9gagista ja Redditistä varastetusta materiaalista, työmiehen iltaa piristävistä LiibaLaaba-tasoisista kuvista, kulahtaneista Salatut elämät -hahmoista ja vanhojen, sekä uusien meemujen huutelusta. Henkilökultti elää myös sivulla vahvana, sillä Huumepeikko, sekä muut ylläpitäjät tekivät kaikkensa Internet-penistensä kasvattamiseksi.

Sivun poisto

Sivun poistoon liittyvä lanka

Aligersantti Spurdo & Gumppanit -Facebook-sivu poistettiin 28.6.2013. Sivun poistamiseen liittyvä lanka lähetettiin Ylilaudalle samana päivänä. Poiston syynä oli monen nyymin toimesta suoritettu sivun jatkuva ilmiantaminen Facebookin ylläpidolle, joka lopulta totesi sivun "uskottavaksi väkivallan uhkaksi" ja päätyi sivun poistamiseen. Joukkoilmiantaminen tehtiin tarkoituksena kaataa sivu, sekä aiheuttaa massiivista peppukipua sen ylläpidolle. Toisena syynä poistolle voidaan pitää sivun ylläpitäjien julkaisemia päihteiden kuvia, jonka Facebookin ylläpito on saattanut tulkita turvallisuusuhaksi.

Imperiumin vastaisku

Sivun poiston jälkeen entiset Aligessu-kätyrit perustettivat nopeasti uusia Aligersantti Spurdo & Gumppanit -sivun spin-offeja, joista suurinta osaa voidaan pitää faileina. Tästä huolimatta yksi sivu nousi kuin feeniks tuhkasta. Sivu on kuitenkin saavuttanut vain noin kymmennesosan alkuperäisestä tykkäjäkunnasta, joten sitä ei voida pitää enää uhkana lautakulttuurille. Ainakaan toistaiseksi.

Linkit