As a Finn

Meemi.infosta
Pakotuksen yhteydessä yleensä postattava kuva

As a Finn on vuoden 2022 aikana alkunsa saanut meemi, joka irvailee suomalaisten tavalle kommunikoida Redditissä tuoda esiin Suomea tai suomalaisia asioita yhteyksissä, joissa se on täysin tarpeetonta, tai joissa se ei edes liity aiheeseen mitenkään. Meemin nimi juontuu siitä, että suomalaiset yleensä aloittavat pilkan kohteena olevan tyyppisen viestin kyseisillä sanoilla.

Yleensä As a Finn -postauksessa mainitaan jokin nyymin itse keksimä Suomesta ulkomailla hyvin tunnettu memeettinen asia, kuten ilmainen terveydenhuolto, kalsarikännit, suomen kielen oppimisen vaikeus ulkomaalaiselle tai venäläisten vihaaminen, mutta joskus nyymi on saattanut käydä etsimässä Redditistä ihan oikean samaan muottiin sopivan viestin. Viestin yhteydessä on yleensä soyjak, joka on muokattu muistuttamaan Redditin logoa.

Muuta

As a Finn -tyyppisiä ilmiöitä on olemassa maailmalla yleisemminkin, eikä Suomi ole ainakaan Redditin ulkopuolella edes niistä suurin. Erityisesti filippiiniläiset tunnetaan samankaltaisesta huomiohuoraamisesta.

”Filipinos are some of the internets biggest attention whores, they never shut the fuck up about the Philippines. For example, 9 times out of 10 on any youtube history channel a full quarter of the commentors are people asking for a version of the video in Tagalog or asking for a video on the history of the Philippines.”

-nimimerkki Lolcow Imperium KiwiFarms-sivustolla


Pääasiassa Twitterissä esiintyvä ilmaus as a white person puolestaan ei ole huomiohuoraamista, vaan tarkoittaa, että kirjoittaja on juutalainen.