Bobonius

Meemi.infosta
Ei tule sekoittaa kinkkuananaskepappipistsasta tykkäävään Boboon.

Bobonius on Ylilaudalla vaikuttanut animeystävä, joka tunnetaan laudalla lähinnä silloin tällöin pakotetusta "keijopastasta", siis psykoottisen valtavasta K-on! -fanifiktiotarinasta Fikush-ON!, jota Bobonius on sittemmin kääntänyt englanniksikin. Tarinasta ja sen historiasta kertoo enemmän ilmeisesti Boboniuksen itsensä aloittama lanka, jossa AP kertoo:

Tausta_tietoja:

Aloin kirjoittaa tarinaa loppukesästä 2015 sellaisena 14-vuotiaana pikku assburgerina. Ainoastaan muutaman animen katsoneena minulla ei ollut lainkaan käsitystä Japanista saati sen kulttuurista, joten aluksi kirjoitin kaiken suomalaisen ongelmaoppilaan näkökulmasta. Ajassa kun siirryttiin eteenpäin niin opin yhtä sun toista, ja korjailin tarinani kulttuurillisia virheitä enemmän tai vähemmän onnistuneesti.

Joku saattaakin muistaa vuoden 2015 kesän, kun Sopsy ryynikänneissänsä pisti ranttaliksi ja lauta oli pariin kuukauteen käyttökelvoton. Ihmiset siirtyivät muille laudoille, ja yksi näistä oli juuri perustettu Kuvalauta.org, aka Kuvalauta V2 (huom modet, kyseinen lauta ei ole enää olemassa joten ei voi laskea mainostukseksi!). Itse siirryin sinne, ja /b/:tä lurkkaillessani satuin törmäämään keijolankaan. Katsoin keijot ensimmäistä kertaa vuonna 2013, mutta katsoin ne uudestaan vuoden 2015 alkukesästä. En tarkalleen muista mistä langassa keskusteltiin, mutta jokin laukaisi autismipommin aivoissani, ja aloin kirjoittaa.

Kirjoitin yhden viestin mittaisen tarinan tyypistä, joka tapaa Ui Hirasawan kadulla. Muistan sen saaneen hyvää palautetta, jonka vuoksi varmaankin kirjoitin yhden viestin verran jatkoa sille. Sitten kolmannen, sitten neljännen, ja niin edelleen. Pian minulla olikin viiden luvun verran tekstiä siinä langassa, kunnes laudan admin päätti pistää stopin autismilleni ja lyhensi viestien maksimipituutta roimasti. Onneksi samaan aikaan Ylilauta oli alkanut palautua ennalleen, joten palasin sinne tarinani kanssa. Muutamien kuukausien aikana kirjoitin tarinaa suoraan laudalle, mutta sitten tajusin siirtää sen fanfiction.nettiin. Siinäpä sitten kirjoittelin puolentoista vuoden ajan.

Ultimate kertoo itse

Toukokuussa 2022 Bobonius pisti pystyyn sivuston fikushon.com, joka toimii samalla serverillä kuin nimihomo Ultimaten pyörittämä Loistolauta. Ultimate oli ennen tätä ruinannut rahaa serverin maksamiseen, eli diili ilmeisesti näin ratkaisi molempien ongelmat.

Katso myös

Linkkejä