Bump

Meemi.infosta
Tämä bump näemmä failattiin.

Bump on postaus, jonka tarkoitus on nostaa lanka uudestaan etusivulle. Tulee kuulemma sanoista Bring Up My Post. Bumppaaminen tapahtuu kun lankaan postataan uusi viesti, paitsi jos kyseessä on sagetus tai lanka on saavuttanut bumplimitin.

Pelkällä bump-viestillä bumppaamista esiintyy usein ja se on normaali osa langan elämää. Liiallisesti käytettynä se on kuitenkin hyvin ärsyttävää. 1. joulukuuta 2019 pelkällä bump-viestillä langan nostaminen kiellettiin Ylilaudalla bannien uhalla.

Salabump

Salabump tai piilobump tarkoittaa langan bumppaamista ja sen jälkeistä viestin poistamista. Kesän 2010 alussa tästä tuli Kuvalaudan Satunnaisen uusin vitsaus, kun uushomot keksivät tämän. Sivulta 15 haamubumpattiin useita lankoja ja etusivulla miltei kaikissa langoissa oli poistomerkintä AP saanut bannit.

Piilobumppaus on periaatteessa mahdollista myös Ylilaudalla, sillä lanka ei palaudu alkuperäiseen kohtaan lankaluettelossa, jos sen viimeisin viesti katoaa lähettäjän saadessa bannit.

Pakkonosto

Keväällä 2011 Ylilaudalle tulleissa kultatileissä oli eräänä ominaisuutena pakkonosto, joka nosti langan laudan ylimmäiseksi langaksi ilman viestiä. Pakkonosto oli aluksi rajoitettu 20 kertaan 24 tuntia kohden, mutta myöhemmin rajoituksia muutettiin niin, että kultatilillä pakkonostojen aikarajoitus oli yksi joka viidestoista minuutti ja platinatilillä sitä pienempi mitä useamman tason omisti.

Pakkonosto poistettiin Ylilaudalta 11. kesäkuuta 2019 sen vuoksi, että sitä Sopsyn mukaan "väärinkäytettiin" liikaa.