Con

Meemi.infosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Con (lyh. engl. sanasta convention) on nimitys suurelle yleisötapahtumalle, jossa tietyn alan harrastajat kokoontuvat osallistumaan aiheeseen liittyvään ohjelmaan, luennoimaan itse tai vain tapaamaan kavereitaan.

Käytännössä laudalla coneista puhuttaessa tarkoitetaan vain animeconeja. Aktiivista keskustelua coneista käydään /jp/-alalaudalla, mutta suurin osa postausten sisällöstä keskittyy mystisen ja myyttisen conipillun sekä cosplay-tyttöjen ympärille.

Useimmat ihmiset menevät coneihin osallistuakseen kilpailuihin, paneeleihin tai näytöksiin, mutta väitetysti suurin osa nyymeistä keskittyy ryyb & narc -kulttuuriin conin parkkipaikalla, kesäisin mahdollisesti ostamatta lippua edes itse tapahtumaan. Esimerkiksi Traconissa on päihteilyyn keskittyvä epävirallinen varjotapahtuma Serbiacon conin järjestyspaikan Tampere-talon viereisessä puistossa.

Esimerkiksi Desuconissa saattaa silloin tällöin törmätä tällaiseen näkyyn.

Conit tiivistettynä

”Se aika on taas tullut milloin moni aktiivisempi animenharrastaja saapuu Shibeliustalolle näyttämään itseään.

Eliittikossaat ovat pistäneet äitinsä verhonsa uuteen uskon ja kossaa puolialastomia suosittuja tyttöjä että saisi ne hikisemmätkin animenörtit innostumaan kotituoleillaan.

Sitten nämä "ohjelmanpitäjät" pitävät jälleen kerran omat pienet kekkerinsä, missä jokainen kertoo jostain sarjasta X kaiken nippelitiedon kertomatta yhtään suurilaajaisesti mistä animesta itsestään on kyse.

Sitten meillä on nämä anime -ja pelihuoneissa notkujat. He pelaavat Touhout, Kilti Giirit ja sun muut tappelu ja muut tylsät pelit joka vuosi. (En laske tähän GO.n, Mahjongin ja Monopolien pelaajia, koska ne on siellä orrella näiden Magic the Gathering -pelaajien kanssa).

Myyntipöytä salissa on rahamiehet jotka eivät uskalla tai jaksa ostaa netin välityksellä niiden Misakityynyjään ja sitten siellä on se Misakityynymyyjä joka ei voi huutaa enää: "Ja Oi! Ket Juur Ja Oi!"”

-Anonyymin käyttäjän kuvaus Desuconista, Ylilauta.org, 12.4.2018 2:47:06


Suomen coneja

Animecon

Suomen vanhin animetapahtuma. Vuodesta 2017 lähtien Animeconia on järjestänyt Suomen Con-tapahtumat Oy, mikä on aiheuttanut paljon puintia sekä kiistaa Ylilaudalla.

Desucon

Kolmipäiväinen Lahdessa Sibeliustalolla kesällä järjestettävä con, joka keskittyy lähinnä japanijuttuihin. Poikkeaa muista coneista K18-ikärajallaan.

Desucon Frostbite

Sama kuin Desucon, mutta järjestetään talvella. Samoin K18.

Ropecon

Helsingissä järjestettävä roolipeleihin ja larppaukseen keskittyvä con.

Tampere Kuplii

Keskittyy sarjakuviin. Keväisin nimensä mukaisesti Tampereella järjestettävä tapahtuma on pääsymaksuton.

Tracon

Tampereen roolipeli- ja animecon, keskittyy nimensä mukaisesti myös roolipeleihin animen ja mangan lisäksi.

Linkkejä