Copium

Meemi.infosta
Pepe ja copium

Copium on yhdistelmä englanninkielisistä sanoista cope ja opium, siis oopiumi. Cope tarkoittaa kestäämistä, tyytymistä ja sensellaista, copetus taas mielentilaa, jossa yritetään itsepetoksen voimin saada kakkakikkare vaikuttamaan konvehdilta. Copium on näin ollen ikäänkuin pullotettua itsepetosta, jota meemin kuvituksen mukaan voi hengittää happinaamarilla tai syödä pillereinä.

Lautakulttuuriin copium on amerikkalaisesta slangista siirtynyt Know Your Meme -sivuston mukaan viimeistään maaliskuussa 2018, alun perin 4chanin /int/-laudalle. Copiumista puhuttiin mm. 4chanissa aktiivisesti jo vuonna 2020, kun hurjista huhuista ja kahden viikon kuluttua paljastuvista skandaaleista huolimatta Donald Trumpia ei valittukaan uudelleen Yhdysvaltain presidentiksi. Viimeistään helmikuussa 2022 venäläinen erikoissotaretki Ukrainassa toi copiumin arkipäiväiseen käyttöön suomalaisillekin laudoille. Copiumia tarjoilevat langoissa usein erilaiset botit: esimerkiksi ryssäbotit levittävät copiumia silloin, kun sodan tosiseikat lyövät bottien pakottamaa tarinaa pahasti lattiaan.

Silloin kun tilanne ei enää vaikutakaan yhtä pahalta kuin aikaisemmin ja oikeaa toivoa näyttää olevan, voidaan copiumin sijaan käyttää sanaa hopium (hope, siis toivo ja opium).

Kuvia

Linkkejä

Copium Know Your Meme -sivustolla