ES-Essi

Meemi.infosta
Kuva, josta meemi sai alkunsa

Alunperin ES-Essi, ESsi tai nykyään pelkkä Essi on piirroshahmo, joka sai alkunsa, kun keskustelija nimeltä Herra Susi piirsi Kuvalaudan /art/:iin 20.10.2009 kuvan ES-energiajuomaa juovasta tytöstä. Hahmo päätyi 3.11.2009 Satunnaiseen, jossa erään langan AP käytti sitä kuvituksena valitellessaan, miten hajottavaa se on kun Kuvalauta on täynnä ES-juttuja.

Hahmosta alettiin heti piirtää lisää fanitaidetta, jota kertyi kymmeniä kuvia eri piirtäjiltä. Tyttöä alettiin energiajuomaviittausten johdosta kutsua ES-Essiksi. Essiä pidettiin toisaalta pakotettuna, toisaalta loistavana OC:nä. Eräässä ensimmäisistä Essi-kuvista Essi tarjoaa ES-juomaa tsundere-tyylisesti, tribuuttina vanhemmalle tarjoilijatyttömeemille. Muutaman kuukauden ajan vietettiin Kuvalaudalla keskiviikkoisin kESkiviikkoja (vrt. Laurantai), jolloin uutta Essi-sisältöä tuottaneet nyymit julkistivat teoksiaan. Eräitä meemin hienoimpia hetkiä oli Drawball-raidi, jossa kymmenet nyymit piirsivät kuvan Essistä Drawballiin. Essille oli myös omistettu oma lautasivusto, nimeltään Essilauta. Essilauta oli muunnos lopetetusta Kivalaudasta. KESkiviikkoja on silloin tällöin yritetty elvyttää Ylilaudalla.

Essin nykyään

Alkuperäisen Essin piirtäjä on tehnyt Essistä nelisivuisen sarjakuvan. Tämän lisäksi vuonna 2014 hänellä on tekeillä Essi-mobiilipeli, joka kulkee projektinimellä "Energy Essi". Näissä tuotoksissa Essi ei suinkaan juo ES-energiajuomaa, vaan fiktiivistä energiajuomaa. Sarjakuvassa hahmot kutsuvat energiajuomaa nimellä "enkku". Essin kumppanina seikkailee valkoinen susihahmo, Herra Susi.

Essiin liittyviä sivustoja:

Katso myös

Seuraavissa langoissa syntyi merkittävä osa Essi-fanitaiteesta.

Essin fanitaidegalleria