Ebolanyymi

Meemi.infosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ebolanyymin lavastettu kuolinilmoitus

Ebolanyymi oli ebin rölli Ylilaudalla syksyllä 2012. Rölli alkoi siitä kun anonyymi potilas postaili laudalle kahdessa eri langassa syksyllä 2012, joissa ensimmäisessä hän ilmoitti olevansa sairaalassa eristyksessä ebola-epäilyn takia ja toisessa kertoi menevänsä leikkaukseen pernan poistoa varten. Hän ilmoitti, että maksa on mennyt paskaksi eikä ole kovin montaa elinvuotta jäljellä. Viimeinen AP:n viesti lankaan oli "veljen" postaama viesti, että Ebolanyymi olisi menehtynyt, mikä aiheutti paljon RIP in pieces -suruvalitteluja. Muutaman päivän päästä Länsi-Suomen Sanomiin ilmestyi kuolinilmoitus, joka oli pullollaan piiloviestejä (kuten esim. "Ponit on paskaa" ja "ANON"). Näiden piiloviestien takia skeptiset nyymit alkoivat etsiä erilaisia piilomerkityksiä kuolinilmoituksesta, kuitenkin aina johtaen päivämäärään 18.11., minkä piti olla kuolinilmoituksen perusteella muistotilaisuus perhepiirissä. Yleisin käsitys laudalla oli, että jotain todella kuumottavaa tapahtuisi kuten hieronta.

Sunnuntaina 18.11. Ebolanyymi teki uuden langan, johon oli piilotettu erään paikan koordinaatit. Nyymien selvitettyä koordinaatit, eräs nyymi streamasi etsintäreissun kyseisille koordinaateille, jotka johtivat eräälle bussipysäkille. Sieltä löytyi /b/-nimellä varustettu laatikko, minkä sisältä löytyi rusinapaketti, antaen hakijanyymille nimen "Rusinanyymi". Rusinanyymi ei kuitenkaan tutkinut pakettia tarkemmin pyynnöistä huolimatta, joten Ebolanyymi kello 22:22 postasi mainoksen Lainapalmuun, joka sai monet nyymit luulemaan kyseessä olleen Ylläpidon ja Lainapalmun mainoskampanja. Tämä aiheutti suunnatonta määrää ulinaa laudan paskuudesta, ja ylläpidon juutalaisuudesta. Pian tämän jälkeen Rusinanyymi toimitti piilotetun viestin, jossa luki: "Mainokset on paskaa get". Suuri ulinatulva ja luulo kyseessä olleen Lainapalmun mainoskampanja toteutti Ebolanyymin alkuperäisen tarkoituksen: kiinnittämään huomio laudan mainostilanteeseen.

Tosiasiassa hän oli ollut sairaalahoidossa Afrikassa sairaalabakteerin takia, sekä tiesi joutuvansa myöhemmin sappirakon poistoleikkaukseen ja kehitti sinä aikana Ebola-juonen. Aluksi Ebolanyymi teki lavastetun kuolinilmoituksen, joka sisälsi arvoituksia nyymeille. Arvoitusten määräämänä päivänä 18.11. Ebolanyymi teki uuden langan, jossa oli uusi arvoitus, jonka vastauksena oli koordinaatit. Koordinaattien määräämästä sijainnista löytyi rusinarasia. Ebolanyymi teki langassa useita ironisia viittauksia Lainapalmuun, ja samaisena päivänä klo. 22.22 Lainapalmun Facebook-sivulla jaettiin kultatilejä Ylilaudalle. Kultatilit kuitenkin jaettiin ylläpitäjien toimesta, eikä kyseessä ollut mainoskampanja, vaan mainosten vastainen rölli.

Linkkejä