Erde

Meemi.infosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

”Turri /b/:ssä = delete & ban"?
"Nyt ymmärrän täysin kovat vaatimukset mitä moderaattoreilta odotetaan.”

-Erde Ashlamille

Erde oli Kuvalaudan ehkä tunnetuin nimihomo. Erden nimi tarkoittaa maata.

Hän harkitusti rölläsi kanssalautailijoita, joskus onnistuen enemmän ja toisten taas joutuen täysin naurunalaiseksi. Mutta toiminnan nerokkuus ei niinkään piilenyt argumentointitaidoissa, vaan yleensäkin argumenttien aikaansaamisessa. Nimi: Erde alkoikin muodostua tutuksi useammalle ja useammalle laudan käyttäjistä ja se aina yhdistettiin vittumaisiin tapahtumiin.

Hän myös huomiohuorasi postaamalla kuvia itsestään. Lähinnä raajoista ja välillä peitetyistä kasvoista. Erden kasvot kuitenkin tulivat julki hänen Facebook-tilinsä vuodettua hetkellisesti, mutta jostain syystä moni ei noteeranut tätä lankaa laisinkaan.

Loppujen lopuksi pelkkä Erden nimen näkeminen aiheutti paskamyrskyn varsinkin langoissa, jotka olivat luonteeltaan vakavia.

Erde ei tosin pahemmin aiheuttanut pahennusta alilaudoilla, vaan keskittyi /b/:n villiin länteen.

Hänen aiheuttamansa yleinen pahennus ja siitä seurannut ruikutus johti siihen, että Perenner muutti kaikkien laudan käyttäjien nimeksi Erde!WOp8MiNHQ. Erdentaiksi ristitystä päivästä on jäljellä vielä tallenne eräästä langasta Kuvalaudan /epic/:stä.

Etenkin Sukkero inhosi Erdeä ja jakoikin tälle ahkerasti banneja niin kauan kun hän toimi Kuvalaudan moderaattorina. Myös Perenner, Kuvalaudan toinen päämoderaattori, aluksi inhosi Erdeä, mutta he lopulta saavuttivat yhteisymmärryksen. Perenneristä näes lautailu ei ollut vakavaa liiketoimintaa.

Erde oli myös Kuvalaudan IRC-kanavan väen jatkuvana riemuna.

Lauta.net | Day of reckoning

”mutta emmä oppeja anna ku modeille"

"mut ehkä oot kohta mode"
"jos siltä tuntuu"
""tai jotain"

":D”

-Ashlam 11.09.2010


Kuten Jumala lampailleen totesi: "Se kaikki valta, se saa minut humaltumaan!"

Yhdessä hetkessä Erdestä tuli sekä moderaattori, että ylläpitäjä korkeimmalla mahdollisella vallalla. Tosin ylläpidolliset tehtävät rajoittuivat lähinnä HTTP- ja tietokantapalvelimien uudelleenkäynistelyyn ja Ashlamin sotkujen siivoamiseen.

Lauta.net:ssä ei ollut nimikenttää nimihomoilun estämisenä, mutta moderaattorina Erde pystyi käyttämään mimeään viesteissään ja käyttikin tätä hyväksi useasti Ashlamin protesteista huolimatta. Erde oli näin arvoasteikossa noustessaan saavuttanut nimihomouden maksimitason.

Moderointiuransa Erde aloitti ristiretkenä tarkoituksenaan noudattaa laudan kirjoitettuja ja kirjoittamattomia sääntöjä luovuuttaan käyttäen. Seurauksena oli runsas peppukipu johtuen peruskäyttäjien vastentahtoisuudesta olla postaamatta turria, ripulia, animea, jne. niille kuulumattomille laudoille. Erde myös paljasteli huvikseen paljon samahomoja taikavoimiensa avulla, sekä laitteli sivustolle animemusikkia soimaan taustalle, joka sai Ashlamin ja peruskäyttäjät raivonpartaalle.

Erden moderointitapaa, lähinnä sen ankaruutta, kritisoitiin niin käyttäjien, kuin muiden moderaattorien taholta. Jopa senhetkinen ylläpitäjä Ashlam kuului tähän leiriin, mutta ei voinut oikeastaan valitusta kummempaa tehdä, koska Erde oli ainut, joka pystyi jotenkuten pitämään Lauta.net:n palvelimen toiminnassa.

Lopulta Erde poltti päreensä Ashlamin jatkuvaan vittuiluun. 'Erden olisi Ashlamin mielestä pitänyt rutistaa kaljatölkkien alla pärisevästä paskapalvelimesta samat tehot kuin IBM:n datakeskuksen klusterista. Erde, miltein burnoutin kynnyksellä, päätti, että ei enää hoida palvellimen ylläpitoa ja keskittyy vain moderointiin. Tästä suivaantuneena Ashlam poisti Erdeltä niin moderaattorin oikeudet kuin pääsyn palvelimelle. Tämä lopulta johti siihen, että Ashlam ei kyenneyt oikeastaan ylläpitämään lautaansa niin taloudellisesti, kuin teknillisestikkään. Tämän oletetaan olevan yksi niistä syistä, mikä johti Lauta.net:n yhdistymiseen Kotilaudan kanssa sen lisäksi, että Ashlam suoritti varusmiespalvelusta, joka jätti laudan kutakuinkin omille armoilleen.

Erde poistui Lauta.net:n piireistä ennen Kotilaudan ja Lauta.net:n yhdistymistä.

Ylilauta | "Always a halfop"

Erde teki paluun lautapiireihin jonkin tovin Ylilaudan muodostumisen jälkeen. Erde oli hieronut tuttavuutta Tornionyymin kanssa Lauta.net:n aikoihin ja oletetusti yritti käyttää tätä hyödykseen yrittäessään kiemurrella takaisin vallan kahvaan.

Erde tarjosi Tornionyymille palvelimen osaksi Ylilaudan palvelinverkkoa. Tämä ei kuitenkaan netonnut hänelle moderaattoripaikkaa, eikä edes IRC-kanavan operaattoristatusta. Hänet tunnettiinkin varsin erottuvasta +h puolioperaattorimerkistä, sillä hän oli ainut ko. statuksen haltija Ylilaudan IRC-kanavalla. Tästä heitettiinkin runsaasti herjaa.

Erde kritisoi usein äänekkäästi Ylilaudan nimikenttäpolitiikkaa. Hän ei sanojensa mukaan nähnyt enää mitään mieltä osallistua sivistävään keskusteluun laudan kultturellien kanssa. Huolena oli ilmeisesti Lauta CV:n kasvattamisen mahdottomuus.

Myös Erden palvelin kävi turhaksi Ylilaudan rakennemuutosten vuoksi, joten huomattuaan olevansa täysin arvoton kenellekkään, hän ilmeisesti lopetti lautailun ja IRC-kanavilla liikkumisen vakituisesti ja häntä nähtiin enää harvoin millään lautakanavilla ja vielä harvemmin osallistumassa keskusteluihin laudoilla.

Erden meemulit & paskamyrskyt

Iines kiusaa Hessua yöllä

Erde käytti aluksi matkakoodia !WOp8MiNHQ. Hän kuitenkin tarkoituksella vuoti tämän laudalle postaamassaan kuvankaappauksessa. Tämä aiheutti tunteja kestävän runsaan löysän paskamyräkän, kun kaikki Erden vihaajat (99% käyttäjistä) halusivat floodata lautaa hänen nimissään. Paskasuihkun viimeisiä pisaroita satoi vielä päiviä tämän jälkeen. Erde myöhemmin vaihtoi matkakoodikseen !sUzuSx44CY .

Erde loi myös meemin Kiva tietää näin kolmelta aamuyöstä.

Lähteet

  • logit.grandi.biz
  • #nyymit @ ircnet
  • #spamclan @ southpole.cc