Fbk

Meemi.infosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

FBK eli finnish.binaries.keskustelu on Usenetin, suomeksi uutisryhmien keskusteluryhmä, kaikkien lautojen esi-isä, jolla muihin suomenkieliseen keskusteluryhmiin erona oli, että sinne sai lähettää viestien liitteeksi myös binääritiedostoja eli valokuvia.

Finet.binaries.keskustelu on suosittu uutisryhmä, jonka perusti Kim Fallström 6. joulukuuta 2003, koska sfnet.binaries -keskusteluryhmä haluttiin savustaa ulos palveluntarjoajien jo muutenkin hitailta uutispalvelimilta, ja koska keskustelujen ja niihen liittyvien kuvien aihealueet olivat monesti arvelluttavia, eivätkä sopineet moderoidun sfnet-ryhmän profiiliin. Useimmat suomalaiset palvelimet kloonasivat vain finet-alkuisia uutisryhmiä, mutta kehittyneen tekniikan ansiosta FBK saatiin pyynnöstä monen kotimaisenkin palveluntarjoajan uutisryhmävalikoimiin.

FBK:ssa ovat vaikuttaneet monet internetin alkuaikojen Photoshop-ammattilaiset, nimimerkeillä tai omilla nimillään, ja se synnyttikin monia meemejä, joista osa levisi välittömästi keskustelualueille ja jopa ketjusähköposteiksi.

Kuva(lauta)galleria

Linkkejä