Gettaus

Meemi.infosta
(Ohjattu sivulta GET)
Tuplat (kuva elokuvasta American Psycho)
Dobbel, kuva tositapahtumiin perustuvasta elokuvasta Hitler und Dubbel. Elokuvassa Hitleriä esitti Kristian Pale.
Kuvalaudan 3M-getin saanut viesti.
Gettaus ei aina onnistu

Gettaus tarkoittaa erikoisten postausnumeroiden, eli gettien, jahtaamista. Siihen kuuluvat eeppiset miljoonagetit, tuplat/triplat sekä rollaaminen.

Tuplat

Tuplat tarkoittaa postauksen ID-numeron kahta viimeistä samaa numeroa. Triploissa on vastaavasti kolme samaa numeroa, quadroissa neljä ja niin edelleen. Get tai saanti on postaus, joka sattuu saamaan halutun numerosarjan. Mitä pidempi numerosarja on kyseessä, sitä arvostetumpi se on ja sitä halutumpaa on sen saaminen omaan viestiin. Monet nyymit suosivat tuplapuuhastelua, vaikkeivät useimmat paradoksaalisesti tiedäkään kuinka hommata tuplia/triploja/eeppisempiä gettejä. Täten tuplien tavoittelu jää useimmiten syöpäiseksi ajanvietteeksi, joka tukkii koko laudan.

Usein tuplalangat aloitetaan kuvalla, jossa Patrick Bateman (Christian Bale elokuvassa American Psycho) osoittaa sormella hyllyssä olevia musiikintoistolaitteita, tai sen manipulaatioilla.

Tuplien saanti on sinänsä vaatimatonta gettailua, koska kuka tahansa kykenee pienellä keskittymisellä saamaan tuplat melko suurella todennäköisyydellä, varsinkin muina kuin laudan aivan ruuhkaisimpina aikoina. Niinpä yletön, päämäärätön tuplagettausyrittely siinä onnistumatta on varsin rasittavaa sivusta seurattavaa.

Ylilaudalla laitettiin 12.7.2012 korostus jokaiseen viestiin, jossa on tuplat tai suurempi getti. Korostus on myöhemmin poistettu käytöstä.

Yleensä tuplien, triplojen ja kaikkien muidenkin saantien tavoittelu aiheuttaa laudalla tavallista korkeamman paskojen postausten tulvan, josta seuraa laudan hidastelua tai ajoittainen jumiutuminen. 3M get sai Kuvalaudan kaatumaan totaalisesti noin 200 viestiä ennen gettiä. Samoin kävi Ylilaudalla ennen 1M-gettiä.

Miljoonan viestin get tapahtui Kuvalaudalla 15.10.2009 noin kello 18:11.

Rollaus

Rollaaminen on tuplien hakemista muistuttavaa toimintaa, jossa viestin ID-numeron lopun perusteella rollauslankaan postaajan oletetaan tekevän kyseisen numeron saajille annetun tehtävän, jonka AP on määritellyt. Joskus myös AP lupaa tehdä jotain, jos hänen lankaansa osuvat esim. triplat.

Eräs rollauksen muoto on porttikieltoruletti, jossa tuplien saaja palkitaan porttikielloilla ja harvinaisemmat yhdistelmät kuten triplat pidemmillä porttikielloilla. Moderaattorit eivät yleensä viitsi toimittaa banneja tällaisiin lankoihin. Ylilaudalla oli ennen yolo-toiminto jolla pystyi pelaamaan porttikieltorulettia koska vain, mutta se on sittemmin poistettu käytöstä.

Nubs

Nubs (new dubs) on 4chanilta peräisin oleva uudempi tuplapakotus jossa samoiksi pyritäänkin saamaan viestin kolmanneksi viimeinen ja viimeinen numero, esim ...18404. Dubnubs taas päättyy XYYX -numeroihin, esim. ...5128008, tripnubs XYYYX jne. Toistaiseksi nubseilla ei ole osoitettu olevan edes tuplien veroista vähäistä arvovaltaa, mutta ne ovat pahimmillaan yhtä pahanlaatuisia syöpäkasvaimia laudassa kuin perinteiset tuplat.

Nubs-pakotuksen yhteydessä käytetään usein Paavo Pesusieni -sarjan Patrick-hahmon kuvaa, tiedä sitten miksi.

ID-getit

Esimerkki ID-getistä. UUID:n neljä viimeistä merkkiä muodostavat sanan Aqua, joka on kuvan animehahmon nimi. Aqua on myös jumalatar sarjassa jossa esiintyy, mikä lisää getin "auktoriteettia".

ID-gettejä ei ole nykyisin (2022) enää mahdollista nähdä Ylilaudalla, koska postaajat identifioidaan lankaan vastaamisen järjestyksessä numerolla. Esimerkiksi 4chanin alalaudoilla ID:t ja siten myös ID-getit kuitenkin ovat kaikkien nähtävissä.

ID-gettien ideana on saada ID:n satunnaisesti generoitujen numeroiden ja kirjainten joukkoon jokin tietty sana, merkkijono tai miksei vaikka toistuvia numeroita kuten tavallisessakin getissä. Koska ID-gettejä eivät kaikki voi nähdä, ne herättävät yleensä paljon vähemmän mielenkiintoa kuin tavanomaiset getit.

Katso myös