Giisa

Meemi.infosta
Giisa in action

Giisa aka giisu tai giisuli (Tuusula, s. x.x.1994) oli yksi huomiohuorista. Hän piti useasti striimiä perjantaisin sekä lauantaisin blogtv:ssä (404) helmikuusta toukokuun loppuun vuonna 2011.

Giisan suosio perustui monipuolisiin BlogTV-lähetyksiin ja miellyttävään ulkonäköön (joskin assburgerit olivat tästä eri mieltä). Ensimmäisissä lähetyksissä Giisa paljasteli häntä Facebookissa lähestyneiden nyymien nimiä. Myöhemmissä lähetyksissä Giisa muun muassa soitti musiikkia nyymeille, söi wiineriä sekä soitteli puhelimellaan muutamaan nyymien antamaan numeroon, unohtamatta laajamittaisia keskusteluja erilaisista elämän osa-alueista. Ensimmäisen lähetyksen jälkeen show sai vakaan kannattajakunnan, vaikka peppukipeät neitsytnyymit pyrkivätkin lähetysten kommenttiosiossa trollaamaan show'n pilalle - siinä onnistumatta. Giisa kytkikin nopeasti päälle chatin, johon vain BlogTV:hen rekisteröityneet käyttäjät kykenivät ottamaan osaa.

Giisa hallitsi lautakulttuurin perusteet ja teki useissa lähetyksissään pienehköjä intertekstuaalisia viittauksia muun muassa "norsu nyt vittuun siitä" -meemiin leikkiessään lapsuudenaikaisella elefanttilelullaan, sekä viljeli silloin tällöin "ilmeeni kun" -fraasia. Ensimmäisissä lähetyksissä Giisa myös huuteli "Krikin kaja pöhö" -meemiä ja sanoi "Kai mä olen vähän nevvffag." Giisa piti myös usein Kuningattarelle ominaista tiaraa päässään tehdessään lähetyksiä.

Juhahiiri

Giisan lähetyksiin kuului erottamattomana osana myös juhahiiri-nimimerkillä kulkeva henkilö, joka oli jatkuvasti äänessä kommenttiosiossa. Monia nyymejä häiritsi juhahiiren ja Giisan läheinen, tosin vain ja ainoastaan, ystävyyssuhde. Juhahiiri postasi laudalle tripcodella usein Giisa-aiheisiin lankoihin kuvia sekä omaa valkoritarointiaan, joka tuntui usein olevan yliampuvaa - juhahiiri vertasi Giisaa ainakin Gandhiin sekä Neitsyt Mariaan, sekä lupasi ostaa tälle uuden tiaran.

Asema kuningattarena

Giisa vakiinnutti paikkansa Ylilaudan kuningattarena. Näin siitäkin huolimatta, että hänen shownsa jäivät eeppisyydeltään melko vaatimattomiksi. Soosia? Viimeisessä lähetyksessä Giisa ilmoitti, että hänet saa syrjäyttää kuningattaren istuimelta uuden, paremman kandidaatin ilmestyessä.

Historia

Ensimmäinen lähetys keräsi tuhatpäisen yleisön, joista ainaki 950 oli botteja, jotka tuotiin katomaan lähetystä, jotta se näyttäisi suositummalta kuin mitä on. Tästä tosin ei voida olla varmoja, koska ulkomaalaiset BlogTV-käyttäjät saapuivat ihmettelemään, miksi kanavalla oli satoja katselijoita. Todellinen katsojamäärä jäänee ikuiseksi mysteeriksi. Bottien keruulla pyrittiin saavuttamaan riittävä käyttäjien määrä, jonka ylittyessä giisa oli luvannut näyttää tissit. Tissejä ei kuitenkaan näkynyt, vaan giisa vilautti nopeasti ainoastaan rintaliivejään olkaimettoman toppinsa alta.

Show'n päättyminen ja kuningattaruudesta luopuminen

Giisa ilmoitti 29.5.2011 pitämänsä show'n jäävän hänen viimeisekseen. Hän ei tosin täysin poissulkenut paluun mahdollisuutta, vaan jätti pienen takaoven auki. 29.5 pitämässään show'ssa Giisu kuitenkin riisui tiaransa ja totesi, että Ylilaudalla on nyt täysin vapaat kädet uuden kuningattaren nimeämiseen, häntä ei tarvitsisi pitää enää monopoliasemassa.

Viimeinen show oli lämminhenkinen - vaikkakin suhteellisen vaatimaton, lähinnä show koostui menneiden muistelusta ja yleisestä rupattelusta. Mitään erityistä ei tapahtunut, kukaan assburgeri ei edes uskaltanut antaa numeroaan, jotta Giisa olisi voinut soittaa. Neljän kuukauden ajan hauskuutta ja ragea aiheuttanut show päättyi Giisan lentosuukkoihin sateisena sunnuntai-iltana 29.5.2011 kello 22:15:50. Kuningatar oli lähtenyt muille maille. Täysin kokonaan Giisa ei internetistä kadonnut, sillä hän alkoi pitää tekstiblogia, jonka myöhemmin poisti.