Gondola

Kohteesta Meemi.info
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ohjeita gondolan piirtämiseen

” ”

-Gondola


”Gondola ei ollut vahinko.”

-todennäköisesti alunperin Bernd marraskuussa 2015


”Gondolas are relaxed, harmless creatures that observe their environment. They rarely interfere anything, but just keep observing. They rarely talk, just look around and smile. This makes them very different from other creatures such as spurdo, that feel, pepe, yoba, etc.”

-todennäköisesti alunperin unkarilainen Bernd marraskuussa 2015


Gondola on mykkä ja useimmiten melankolinen spurdokehitelmä, jolta puuttuu yläruumis päätä lukuunottamatta. Gondola kuvataan usein passiivisena hahmona, jonka ympärillä tapahtuu jotain hitaasti etenevää, nostalgista tai surullista. Hahmosta on tehty myös mukavia ja kaikin puolin ihania animaatioita; ehkäpä verrattain helpon animoitavuutensa vuoksi Gondola onkin harvinaisen animaatiopainotteinen meemi. Alun perin Gondolalla oli tapana kävellä reippaasti paikasta toiseen, mutta myöhemmin Gondola yhä useammin kuvattiin paikallaan seisovana hiljaisena tarkkailijana (ehkäpä siksi, että paikallaan seisova Gondola oli huomattavasti helpompi animoida kuin kävelevä).

Alkuperä

Shiteyanyo, jonka spurdoversioon Gondola luultavasti perustui

Gondola sai alkunsa Ylilaudan /int/issä italialaisen nyymin (Scary Pizza) postaamista kuvista kesällä 2015. On melkein varmaa, että inspiraationa ja välimuotona toimi Miku Hatsune -variantti Shiteyanyosta tehty huomattavasti vanhempi spurdoversio. Gondola levisi syksyn mittaan muualle nettiin ja viimeistään marraskuussa tapahtui läpimurto, kun Krautchan otti Gondolan omakseen. Krautchanista Gondola levisi ympäri nettiä, ml. Ylilaudan Satunnaiseen, johon talven 2015-2016 aikana rakentui monia pitkiä gondolalankoja.

Gondolagalleria

Kuuluisia gondolavideoita

Linkit