Habbo

Meemi.infosta
Habbo
URL: www.habbo.fi
Slogan: Check in to check it out!
Kaupallinen? Kyllä
Kielet: suomi, englanti, italia, espanja, ruotsi, saksa, hollanti, norja, ranska, portugali, tanska
Luonut: Aapo Kyrölä, Sampo Karjalainen
Perustamisajankohta: 22. syyskuuta 2000
Nykyinen omistaja Sulake Corporation Oy
Rekisteröinti: Vaihtoehtoinen (tarpeellinen)
Juutalaisten omistuksessa? Kyllä

Habbo (aik. Habbo Hotel) on kotimaisen Sulake Corporationin perustama virtuaalinen hotellikompleksi. Habon jäsenet kommunikoivat keskenään rekisteröintivaiheessa luomillansa avatar-hahmoilla. Habboon pystyy ostamaan virtuaalista rahaa, jolla taas pystyy hankkimaan pikselitavaraa. Koska valtaosa palvelun käyttäjistä on lapsia, jotka eivät osaa ostaa tavaraa, on "kaman" kinuaminen erittäin yleistä ympäri hotellia. Habbosta löytyy 16 (virallista) versiota ympäri maailman.

Allas on aina kiinni (ja tulee aina olemaan)

Kekkonenkin sen tietää

”Pool's Closed. Due to AIDS. This is for your protection.”

-Anonyymi

12. heinäkuuta 2006 käynnistyi laajamittainen raidi, jossa 4chanin käyttäjät pukeutuivat stereotypiseksi neekeriksi, ja hyökkäsivät englanninkieliseen Habboon. Anonyymit tukkivat muilta käyttäjiltä pääsyn hotellin yleiselle uima-altaalle, ja väittivät, että se oltaisiin suljettu Aids-viruksen seurauksena. Raidiin otti osaa yli 4000 anonyymiä, ja se levisi lopulta hotellin jokaiseen julkiseen tilaan sekä käyttäjien omiin huoneisiin. Habbon palvelin ei kestänyt ja kaatui. Raidista on tullut vuosittainen perinne, joka on myös muodostunut erittäin tunnetuksi meemiksi.

Sillävälin Suomessa...

Suomessa afropäähineisiin ja pukuihin pukeutunut joukko kerääntyi Sulake Corporationin pääkonttorin eteen muodostaen hakaristin.

Kuvia

Linkit