Hikipedia

Meemi.infosta
Hikipedia

Hikipedian logo helmikuusta 2014 alkaen
URL: hikipedia.info tai
hiki.pedia.ws tai
hikipedia.ws
Slogan: Vangittu tietosanakirja
Kaupallinen? Ei
Kielet: suomi
Luonut: BaskaBommi, Carlb
Perustamisajankohta: alkuvuosi 2006
Nykyinen omistaja Carlb (de jure serverin omistajana, ei osallistu sivuston toimintaan)
Rekisteröinti: Vaihtoehtoinen
Juutalaisten omistuksessa? Ei vaan stalinistien

”Hikipedian ei tule olla 12-vuotiaiden taukolukemisena kiinnostavaa. Mikään ei sido tietosanakirjamuotoista satiirisivustoa koulupoikahuumoriin. Jos sitä kehitetään toiseen suuntaan, kiinnostunut väestönosa voi vaihtua, ei ainoastaan hävitä. Hikipedian ylläpito ei ole koskaan, ennen minuakaan, tukenut geneeristä tajunnanvirtaa tai koulupoikahuumoria [...]”

-Kuri, eräs Hikipedian ylläpitäjistä, illustroi Hikipedian tarkoitusperiä uushomolle (13. heinäkuuta 2015)

Hikipedia on alkuvuonna 2006 perustettu Wikipediaa parodisoiva pseudoensyklopedia, jonka artikkelit ovat pääosin mukahauskojen rinkirunkkaavien burgerien kirjoittamia. Toisinaan sivustolle saattaa eksyä myös päriseviä jonneja, jotka tekevät muuten vain paskoja artikkeleja. Tarkalleen ottaen Hikipedia on vain englanninkielisen Uncyclopedian tytärsivusto.

Hikipedia on viime vuosina käynyt erityisesti hommalaisten hermoille, ilmeisesti siksi, että heillä on vaikeuksia ymmärtää sivuston parodisia tarkoitusperiä. Ainakin Jukka Hankamäki ja Anu Palosaari ovat blogeissaan ulisseet Hikipedian heitä käsittelevistä artikkeleista. Myös Takussa Hikipediaa on keskusteluissa sivuttu, tosin siellä sen on päinvastoin uskottu edistävän homma-agendaa.

Kuvia

Linkkejä