IRC-Galleria

Meemi.infosta
IRC-Galleria
URL: irc-galleria.net
Slogan: Ei ole
Kaupallinen? Kyllä
Kielet: suomi
Luonut: Tomi Lintelä, Jari Jaanto
Perustamisajankohta: joulukuu 2000
Nykyinen omistaja Somnia Reality
Rekisteröinti: Vaihtoehtoinen
Juutalaisten omistuksessa? Kyllä

IRC-Galleria, tuttavallisemmin galtsu, on eräs galleriasivusto, josta muutamat meemi-ilmiöistä ovat saanut alkunsa. IRC-Galleria kuvailee itseään Suomen suurimmaksi nuorten aikuisten nettiyhteisöksi (n. 500 000 käyttäjää), jossa lisätään päivittäin n. 75 000 kuvaa, 50 000 blogimerkintää ja miljoona kommenttia. Käyttäjien keski-ikä ilmoitetaan vajaaksi 21 vuodeksi. Mainittuihin vähintään 10 vuotta vanhoihin virallisiin tilastotietoihin kannattaa kuitenkin suhtautua varauksella, koska Faggotbookin yleistyminen 2010-luvun alkupuolella on pitkälti tappanut Gallerian.

IRC-Galleriasta on eroottinen vastine Kuvake, josta nyymit käyvät hakemassa runkkumateriaalia. Tätä käsittelevät langat johtivat usein paskamyrskyihin /fap/issa.

Muita nimityksiä sivustolle on esim. galtsu ja irkki(galleria). Gallerian ja IRC-yhteisön välillä on käyty kiivasta keskustelua termistä "irkkaus" ja sen oikeaoppisesta käytöstä.

Lautakulttuurissa

Laudoilla postaillaan edelleen joitakin IRC-Galleriasta peräisin olevia kuvakaappauksia tai viitataan niihin. Tästä luultavasti tunnetuin esimerkki on kuva, jossa eräs käyttäjä ilmoittaa "oli ihan vi**n tylsää istuin tossa joku 40min". Kuvaa on myös muunneltu eri tarkoituksiin käytettäväksi. Toisessa tunnetussa IRC-Galleriasta peräisin olevassa kuvassa mieshenkilö istuu tyttölapsi sylissään, ja miekkosen kuvaan (lähes varmasti vitsillä) liittämä teksti viittaa lapsiprostituutioon.

Muita IRC-Galleriasta peräisin olevia juttuja:

Linkit