Iikka Kivi

Kohteesta Meemi.info
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Iikka Kivi

Iikka "Pökäle" Kivi on pahantahtoinen paskakasa sekä "koomikko", joka on profiloitunut vihervasemmistolaisena ulisijana sosiaalisessa mediassa. Pökäleen uran perustuu mukahauskaan vittuiluun, jonka hän pukee huumorin kaapuun.

Pökäle on tehnyt stand-up-komiikkaa epäonnistuneesti ammatikseen useamman vuoden. Lavoja Pökäle ei saa buukattua. Uran tähän asti isoin etappi on toistuvat langat Ylilaudalla, joissa tosin ei naureta Pökäleen vitseille, vaan Pökäleelle itselleen.

Pasta

Suuren salin valot himmenevät ja yleisöstä kumpuava rauhallinen puheensorina vaimenee täydelliseksi hiljaisuudeksi. Eturiviin alkaa leijailla kannabiksen, kuukauden vanhan mällisukan ja pakastepitsojen rasvaisen imelä haju. Sen levitessä ympäri katsomoa ihmisten selät suoristuu ja katseet lasittuvat jännityksestä. Spontaaneja hörähdyksiä kuuluu jo.

Koomikko löntystelee veltosti lavalle. Hän suoristaa ryhtiään niin, että päälaki hipoo jo hartialinjaa. Yleisö ei meinaa pysyä paikoillaan. Ihmiset tarraavat istuinten käsinojiin ja yrittävät pidätellä innostustaan.

Koomikko saapuu vihdoin lavalla yksin seisovan mikrofoniständin luo ja aloittaa emaskuliinisella ja nujerretulla äänellään.

>prööt

Yleisö ratkeaa nauruun josta ei ole tulla loppua. Kun viimeisetkin tirskahdukset on saatu loppumaan, Koomikko nojautuu uudestaan mikrofonia kohti ja sanoo

>halla-aho, peterson, prööt

Yleisö mylvii naurusta ja monilla on vaikeuksia pysyä penkeillään. Naurunremakka ottaa useita minuutteja laantuakseen. Koomikko nostaa hintelän kätensä ylös teatraaliseen sävyyn ja liikkeen lopuksi asettaa sen vapisten eteensä noin 45 asteen kulmaan. Sali vaikenee ja kaikki huomio kohdistuu Koomikkoon, joka avaa sanaista arkkuaan

>natsit, prööt

Yleisö räjähtää mielipuoliseen nauruun. Heikoimmat eivät kestä ja ensiapu kiidättää heitä ulos salista. "Hei, hei, hei, rasismille ei!"-huuto leviää ympäri yleisöä. Joku sytyttää natsilipun tuleen ja parvella pahoinpidellään kaljupäistä miestä, joka yrittää pidätellä nauruaan.

Koomikko lompsii aplodien saattelemana hitaasti pois lavalta, jättäen jälkeensä vain lemun, jota salin vahtimestari yrittää tuloksetta peittää useiden viikkojen ajan.

Galleria