Ilpo

Meemi.infosta
Varoitus: Tämä meemi saattaa olla PAKOTETTU

On siis erittäin suositeltavaa, että käännyt 360 astetta pois!

Ilpo on alunperin kesällä 2012 syntynyt pakotettu meemi, joka sittemmin unohtui mutta koki uudelleensyntymän syksyllä tehdyn pakotuslangan yhteydessä. Ilpoa esiintyy laudalla päivittäin. Ideana on postata kuva vanhasta, peukkua näyttävästä miehestä ja liittää viestiin vihertekstillä ">ilpo :D". Ilpolangat aiheuttavat suurta peppukipeyttä joissakin nyymeissä, ja langat ovatkin usein sagetuksen ja hiden kohteena. Ilpo ei kuitenkaan tästä lannistu vaan palaa aina takaisin uudella langalla. Pahimpaan pakotusaikaan uusia Ilpolankoja ilmestyy muutaman minuutin välein. Yleensä Ilpoa postataan enemmän kuin yhden kerran, joskus AP tekee langan jossa hän postaa Ilpon kuvan ja tekstin >ilpo :D, sitten hän jatkaa Ilpon postamista pitkään AP-tagilla, jota kutsutaan samahomoiluksi. Ilpon postaamisesta ei tällä hetkellä enää saa automaattisia banneja.

Ilpon ristiriitainen status pakotettuna meeminä

Tuoreena meeminä monet nyymit ovat kiistelleet siitä, onko Ilpo pakotettu meemi. Pro-Ilpo-käyttäjien mielestä ilpoa postaa jo niin moni, ettei enää voida puhua pakottamisesta. Myös alkuperäisestä kuvasta syntyneet lukuisat muokkaukset voidaan nähdä ilpon nousuna legitiimiksi meemiksi. Useat meemiteoreetikot kuitenkin uskovat Ilpon olevan vielä liian tuore hyväksyttäväksi meemien kirjoon, niin ettei siitä voi tietää onko se van hetkellistä pakotusta. Vihaajat tulevat kuitenkin todennäköisesti vihaamaan vielä pitkään.

  • 17.10.2012 Ilpolle tehtiin oma irc-kanava quakenettiin (#ilpo).
  • 20.10.2012 Ilpolle tehtiin oma foorumi Foorumia ylläpitää ainakin Asspurkerinyymi

Lokakuun puolivälin jälkeen Ilpo-meemin luonne muuttui. Enää sitä ei pakottanut vain muutama henkilö yhdellä kuvalla, vaan moni nyymi loi Ilposta alkuperäistä sisältöä. Ilpo otettiin pois Ylilaudan sanasuodattimesta, ja jopa Ylilaudan ylläpito myönsi, että Ilpo ei ole (enää pakotusta). Illalla 20.10. Ilpolle omistettiin oma alalauta Southpolesta, /ilpo/. Joulukussa Ilpo onnistui myös saamaan Ylilaudan joulukalenterin 2012 toisen luukun.

Ylläpidon vastaisku pakotuksille

30.10.2012 ilmeisesti ylläpitokin oli saanut tarpeekseen jo viikkoja jatkuneista jokapäiväisistä ilpolangoista, sekä muista hassunhauskoista omakeksimistä meemeistä, joita samahomoiltiin etusivu täyteen. Tämän vuoksi ylilaudalle tuli seuraavanlainen muutos: lankaa ei voi bumpata enää samahomoilemalla, eli lanka ei nouse jos sitä bumppaa sama henkilö kahdesti putkeen. Samana iltana kuitenkin tehtiin vielä lanka, missä vakuuteltiin, ettei uudistus tule millään tavalla vaikuttamaan ilpon esiintyvyyteen laudalla. Kyseisestä langasta tulikin tähän mennessä suosituin (lue: vuoden samahomoilun ennätys) ilpolanka. 1.11.2012 lanka oli kerännyt lähes 1300 viestiä, ja sitä pidettiin elossa kultatililäisten salabumpeilla, kunnes lopulta poistettiin moderaattorin toimesta. Tätä voidaankin pitää pahimman pakotuksen loppuna, vaikkakin meemiä onkin jatkettu sen jälkeen pääasiassa muissa langoissa sekä lyhyempikestoisina lankoina.

Kuvia

Linkit