Iltalehti

Meemi.infosta
Spurdoiluversio Iltalehden nettisivuista

Iltalehti (tunnetaan myös nimellä Iltapaska) on Ilta-Sanomien ohella Suomen suosituin lehtimedia, jota luetaan informaatiotarkoituksessa, vaikka Iltalehden uutisten uutiskynnys ja faktapitoisuus on valitettavan pieni.

Iltalehti julkaisee sivustollaan kaikki "uutiset" kissanristiäisistä epäonnistuneisiin tatuointeihin, mutta myös oikeatkin uutiset salamannopeasti.

Monesti Iltalehden jutuissa törmää siihen, että jokin virke on kirjoitettu kahteen kertaan, tai jokin tieto on toisessa virkkeessä eri kuin toisessa: esimerkiksi otsikossa saattaa lukea "poika jäi auton alle", mutta jutussa puhutaankin jo tytöstä.

Ilta-Sanomat värittää juttujaan kirjoitusvirheiden ohella myös omalaatuisella kielenkäytöllä ja onkin surullisenkuuluisa keksimistään termeistä kuten "SEKSIVAU!", josta tuli pienoinen meemi. Ilta-Sanomien uutisista kuuluisia ovat myös "Tämän takia Tutankhamon kuoli", "Tämän vuoksi Titanic upposi" ja "Vanhanen vain nauroi".

Iltalehden parasta antia on Iltatyttö-osio, joka tulee tarkistettua silloinkin kun uutiset skippaa kokonaan.

Tämä artikkeli on mainio esimerkki iltalehden laatujournalismista, vaihtaessaan yhtäkkiä aihetta Ilta-Sanomiin ja siitä takaisin Iltalehteen.

Lautoihin liittyviä uutisia

Suomalaisia lautoja koskevia uutisia, eli listataas tähän kaikki uudet uutiset, ja ne uutiset mitä ei ole julkaistu vielä.

Katso myös