Joni

Meemi.infosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Moijoni.png

Joni on Lauta.netistä, vuonna 2011 poikinut meemi ja jonnenimi. Joni on stereotyyppinen jonne, joka esiintyy useissa villeissä seikkailutarinoissa, joiden kertojana toimii yksi Jonin lukuisista kavereista. Tarinoissa Joni yleensä joutuu jonkinmoisiin ongelmiin, joista hän pääsee kuitenkin livistämään pakoon viritetyllä derbillänsä. Jonia pyydetään usein hakemaan tupakkatuotteita sillä hän on saanut kasvatettua viikset. Huonosti menneiden hakureissujen takia Joni on usein velkaa ystävilleen, eikä suostu maksamaan takaisin, pyytelyistä huolimatta. Joni-meemiä ei tule sekoittaa jo Kuvalaudalla hoettuun Jouniin.

Huhtikuusta 2011 Ylilaudalla sana Joni oli sanafiltteröitynyt muotoon Hobitti. Hobitti oli yksi Ylilaudan ylläpitäjistä ja niin läski äijä. Syy sanafiltterille oli se, että hobitti on Tornionyymin (Ylilaudan ex-omistajan) työtön kämppis ja hänelle tuhansia euroja velkaa. Meemiteoreetikot ovat pitäneet sanafiltteröintiä lopullisena sinettinä Jonin meemiydelle.

Taustaa

Meemin syntytarinasta ei tunnu kukaan tietävän mitään. Ensimmäiset kuvamakrot nähtiin joskus vuoden 2010 lopulla, mutta sairaalloisen pakottamisen kohteeksi se joutui vasta 2011 alussa Lauta.netissä ja myöhemmin Ylilaudalla. Ensimmäisissä Joni-kuvissa esiintyy John Travoltan hahmo elokuvasta From Paris With Love puhumassa Jonille. Useiden luotettavien lähteiden mukaan Travoltan hahmo ei kuitenkaan ole itse Joni. Jonin henkilöllisyys on edelleen mysteeri ja hänen epäilläänkin vaihtavan ulkonäköään ja asuinpaikkaansa jatkuvasti, välttääkseen kiinni jäämisen kusettamilleen henkilöille. Joni on useissa lähteissä mainittu olevan myös edesmenneen Maken jälkeen Suomen kovin derbin keulittaja.

Meemin pakotus Krautchanilla

Kuten monia suomalaisia meemejä, on tätäkin meemiä ja sen muunnelmia pakotettu Krautchanin /int/issä. Etenkin keväällä 2011, Portugalin tukipaketin ollessa ajankohtainen, spämmäsivät suomalaiset Krautchaniinkin "Portugal! Pay the debts!"-viestejä. Ahkeran pakottamisen myötä "pay the debts"-kuittailu Joni-meemikuvan kanssa yleistyi kesän 2011 kuluessa muunkinmaalaisten krautchanilaisten keskuudessa.

Kopiopastaa

Joni-langoissa esiintyy yleensä pitkiäkin tarinoita, joissa Jonin ystävä kertoo tarinoita seikkailuista joita Jonin kanssa on tapahtunut. Lankoihin postataan aina samat vanhat paskat tarinat.

Yksi ensimmäisistä Joni-pastoista:

Joninkaverit.jpg

tänää joni kävi hakee mulle ja hekelle kaks askii ___punasta___ malluuu ja otti hakuja vaan 3 egee ku se on vähä velkaa meil viel. kuitenki niiii se ei jääny taaskaa kiinni ku se on kasvattanu sen viiksii nii se saa röökii tost keskustan ärräst!!! :------DDDD kuitenki nii nii sitte mentiin juhanin kämpille vähä _bilettää_ sinne tuli minja ja jussuki sit ja juotii aluks yhet MF ja sit lyötii röökit tiskii. VITTU ET KAIKIL KÄÄNTY PÄÄT et ei vittu jätkil punasta malluu et nyt sitte vissii aletaa hiisaan 420!!!! :-------DDDDDDDDDDDD JA VOIN KERTOO et kyllähän se pärisi varsinki jukal joka ei oo koskaa bajautellu nii vittu se oli bilves :)DD JONI on jo nii vanha tekiä näis piireis et se otti vitun isoi hittei eikä tuntuunu paljo missää mutta olihan se hieno ilta ku jussu oli lopulta niin pahois övereis että se laattas ja sammu ja me kokeiltiin sen tissejä kaikki :):):)DDD että repikää neitsyet siitä! ei malta oottaa ees ens viikinloppuu jos saatas joni taas haku mieheksi ;--------DDDDDDDDDDD

kuvas mä, heke ja jussu viime juhanuksena ku vähä BILETETTII ;DDDD

Uudet ja vanhat Joni-tarinat kokonaisuudessaan: http://puistofyysikko.blogspot.com

Joni 2012

Pääartikkeli: JONI 2012

Joni 2012 on kampanja, jossa Jonin kuvaa levitetään eri paikkoihin aivan samalla tavalla kuin Joseph Konyn kuvaa Kony 2012 -kampanjassa. Tarkoituksena on tehdä Jonista kuuluisa ja saada hänet maksamaan velkansa.


Galleria