Joni, Make & Viljami - Kultainen ES

Meemi.infosta

Joni, Make & Viljami - Kultainen ES on PSakarin YouTubeen tekemä vuonna 2012 aloitettu alun perin Tarinanyymin Joni, Make ja Kultainen ES -kertomukseen perustuva, mutta myöhemmin siitä juonellisesti irtautunut animaatioverkkosarja. Sitä pidetäänkin osasyynä alkuperäisen tarinan lopettamiseen kesken. Vanhahomojen mielestä PSakarin animaatio on syöpää, sillä sarja aiheutti jonneinvaasion Ylilaudalle.

Sarjassa on huomattavasti enemmän viittauksia lautoihin ja lautakulttuuriin kuin alkuperäisessä tarinassa, ja esimerkiksi good get -ryhmittymän perustajia seksi-seppoa ja Arska Testoa kuvataan siinä säälittävinä hikkyinä ja autisteina.

Julkaisuaikataulultaan sarja on ollut epätasainen. Ensimmäinen osa julkaistiin 3. huhtikuuta 2012, ja heinäkuussa samana vuonna julkaistiin jo viides osa, mutta tämän jälkeen jatkoa on tullut hitaammin – kuudes osa tuli ulos helmikuussa 2013, seitsemäs osa tammikuussa 2014, kahdeksas osa syyskuussa 2016 ja yhdeksäs osa kesäkuussa 2017. Kymmenes jakso tulee joskus.

Huolimatta sarjan suuresta suosiosta (yli kaksi miljoonaa näyttökertaa) PSakari ei YouTubessa käyttäjäsivullaan antamansa ilmoituksen mukaan ole kiinnostunut sen kaupallistamisesta, ja videoissa esiintyy mainoksia ainoastaan silloin, kun se on soundtrackin tekijänoikeuksien vuoksi pakollista.

Linkkejä