Ravintola syrji vammaista

Meemi.infosta
(Ohjattu sivulta Kallu)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Langoissa esiintynyt kuva

Ravintola syrji vammaista -kopiopastassa on Iltalehden uutinen, jossa kerrotaan ravintolan syrjineen Resisposse-yhtyeen jäsen Kalle Havumäkeä. Toinen tapa on laittaa linkiksi kyseinen uutinen, mutta implikoida sen olevan jotain täysin muuta yrittäen saada nyymit röllättyä klikkaamaan linkkiä.

Jossain vaiheessa Ylilaudan sanasuodatin muutti kyseisen linkin toiseksi Iltalehden uutiseksi vuodelta 2008. Tätä voi pitää osoituksena kyseisen sanasuodattimen asettaneen ylläpitäjän peppukipeydestä ja/tai huumorintajuttomuudesta. Nykyään linkkiä ei enää sanasuodateta.

Lautakulttuurillisesti merkittävä numero 609 tulee uutislinkin viimeisistä numeroista, joiden perusteella uushomotkin voivat tunnistaa vammaisuutisen. Aiemmin uutisen URL päättyi muotoon 609_uu.

Casey Ryback & Katkotut Kädet teki meemistä kappaleen "Helsinkiläinen rapsodia" vuonna 2011.

Kopiopasta

Lauantain piti olla juhlapäivä 19-vuotiaalle Kalle Havumäelle. Hyvä ystävä oli tullut Rovaniemeltä asti ja pojat olivat suuntaamassa keikalle Helsingin Nosturiin. Päällimmäisenä illasta jäi kuitenkin mieleen pettymys, kun helsinkiläinen ravintola käännytti pojat tylysti oveltaan.

Keikkaa ennen Havumäki ja hänen ystävänsä olivat käyneet syömässä hampurilaiset ja juomassa limsaa hampurilaisravintolassa. Alkoholia ei kumpikaan ollut nauttinut.

Kun Mokoma-yhtyeen keikkaan oli vielä aikaa, päättivät nuoret mennä istumaan hetkeksi Nosturia vastapäätä sijaitsevaan Hemingway's-ravintolaan. Ravintolan ovella Havumäki hieman kompasteli, kuten hänellä vammastaan johtuen on joskus tapana. Ravintolan työntekijä oli huomannut kompuroinnin ja tulkinnut nuorten miesten olevan humalassa.

- Hän oli sanonut, että sisääntulo oli sen verran haparoivaa, että te ette ole tervetulleita tänne, kertoo Kallen äiti, TV1:n uutistenlukija Marjukka Havumäki.

Kuvia

Musiikkia

Katso myös

Linkkejä