Pepe

Meemi.infosta
(Ohjattu sivulta Kek)
Varoitus: Tämä meemi saattaa olla PAKOTETTU

On siis erittäin suositeltavaa, että käännyt 360 astetta pois!

Pepe on sammakkohahmo, ja varsinkin amerikkalaisen lautakulttuurin ehkä tunnetuin meemi. Se on viime vuosien pakotetuimpia meemejä ja hyvin tunnettu myös lautojen ulkopuolella. Pepestä on useita variaatioita.

Historia

Tuntuu höpöltä mies

Tuntuu höpöltä mies
Pääartikkeli: Tuntuu höpöltä mies

Pepe sai alkunsa vuonna 2008 4chanissa reaktiokuvana, joka oli irroitettu alunperin vuonna 2005 julkaistusta Matt Furien sarjakuvasta Boy's Club. Meemi levisi nopeasti suomilaudoille käännettynä versiona.

Meemistä syntyi alkuaikoina useita muita versioita, kuten "tuntuu pahalta mies" (eng. feels bad man) ja vihainen pepe (eng. angry pepe). Omana aikanaan kuuluisin Pepe-kehitelmä oli mahdollisesti sad frog, jolla ilmaistiin surullisuutta.

Nykyaikainen spurdo syntyi Ylilaudalla 19.7.2011, kun Pepestä tehty spurdo spärde-muunnelma "feels BURDO BÖRDÖ man" otettiin käyttöön osana aligersantti Spurdoa.

Smug pepe, poo poo pee pee pepe ja rare pepe

Smug pepe

Vuoden 2014 aikana 4chanin /r9k/ssa pepe koki uuden jälleensyntymän ja siitä muokattiin uusia versioita. Tunnetuin näistä on "smug pepe", jossa pepellä on häijy ilme. Pepestä muokattiin myös tarkoituksellisen iljettäviä ja sadistisia versiosta, "poo poo pee pee pepejä", joissa ulosteet ja veri ovat keskeisessä roolissa. Näihin aikoihin syntyi myös "rare pepe", joka tarkoittaa harvinaisia pepe-kuvia, joita nyymit keräilevät. Samoihin aikoihin Krautchanissa kehittyi Shitposting frog, jossa pepeen yhdistettiin spurdoaineksia sekä toisinaan myös venäläistä yobaa. Nykyään termi "shitposting frog" on melko unohdettu ja shitposting frogeja pidetään vain yhtenä kokoelmana smug rare pepejä.

Sadfrogs

Sadfrogs
Tyypillinen sadfrogs-muunnelma

Ylilaudan /int/issä kehitettiin sadfrogs korvaamaan liian Kc tierinä pidetty sad frog. Meemistä syntyi paljon "That's X regards, Xfrogs" -tyylisiä muunnelmia. Sadfrogs on kuitenkin Ylilaudan /int/in kuihduttua unohdettu melko perusteellisesti ja esiintyy lähinnä satunnaisina reaktiokuvina.

Pepe alt-right -symbolina ja Kek

Vuoden 2016 Yhdysvaltain presidentinvaaleissa Pepe alkoi tulla assioiduksi alt-rightin kanssa. Donald Trumpin vastaehdokkaan Hillary Clintonin kampanjatiimi julisti pepen äärioikeistolaiseksi symboliksi, perusteenaan näkemänsä 4chanin /pol/issa luodut rasistiset pepe-muokkaukset. Tämän seurauksena media alkoi liittää Pepen äärioikeistoon. 4chanissa pepen liittäminen äärioikeistoon sai aluksi kritiikkiä, mutta lopulta pepestä alettiin luomaan puoli-ironisesti yhä vahvemmin kuvastoa, joka oli liitettävissä alt-rightiin, hommahopoiluun ja natseiluun.

Pepe alettiin liittämään samoihin aikoihin muinaisen Egyptin sammakkokaaosjumala Kekiin, jota 4chanin /pol/issa alettiin palvomaan ironisesti. Kekin palvonta liittyi vahvasti "meemimagiaan", jota /pol/issa harjoitettiin, ja jonka tarkoituksena oli manifestoida tukea Donald Trumpin kampanjalle. Lopullisena tavoittenaan Kek-kultti pyrkii luomaan teokraattisen Kekistanin valtakunnan.

Apu apustaja

Pääartikkeli: Apu apustaja
Juhlapöytä apu apustajat

Apu apustaja on Ylilaudalla syntynyt versio pepestä, jossa pepe on muokattu kehitysvammaiseksi. Tarkkaan ottaen kuvissa esiintyvä sammakkohahmo on apustettava, jota apu apustaja käy apustamassa; meemin syvällisyys kuitenkin paljastuu, kun ymmärtää, että apustaja itse on myöskin kehitysvammainen sammakko. Näin ollen apustajien yhteiskunnassa kaikki sammakot ovat kehitysvammaisia ja apustavat toisiaan.

Honkler

Pääartikkeli: Pellemaailma
Honkler

Honkler on klovniksi puettu pepe. Honkler syntyi 2019 ja sen tarkoituksena on iroisesti nauraa mädätykselle ja läntisen yhteiskunnan pellemaailmaksi muuttumiselle. Honkler on vastareaktio mustalle pillerille ja doomer-ilmiölle. Sen sijaan, että länsimaisen kulttuurin tuhoa surtaisiin pessimisesti, voi sille nauraa ironisesti.

Pepegalleria

Videoita


Kekistanin kansallislaulu