Kuvalauta

Kohteesta Meemi.info
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli käsittelee vuosina 2007-2010 toiminutta lautaa. Termi "kuvalauta" on myös synonyymi kuvafoorumille.
Kuvalauta-logo-2009.png
Kuvalaudan kävijämäärät Alexa-nettisivuston mukaan.

”Teinipoikien hakkeriyhteisö”

-Jani Järvinen verkkopalveluyhtiö Byroosta.

Kuvalauta oli mm. Ylilaudan, Northpolen, Lauta.netin ja Kotilaudan edeltäjäsivusto, jolla nähtiin suunnattomia määriä eeppisyyttä ja koettiin hienoja raideja.

Kuvalauta perustettiin alunperin 10.12.2007 Finnchanin korvaajaksi, mutta se erkani nopeasti juuristaan jonneinvaasion myötä ja kasvoi nopeasti Suomen sadan suurimman internet-sivuston joukkoon. Sen perustajana toimi Gabo ja myöhempinä ylläpitäjinä toimivat Sukkero ja Perenner. Kuvalaudan ensisijainen tarkoitus oli olla nyymikansan oma koti, missä jokainen voisi puhua mistä vain haluaisi.

Kun Northpole avattiin julkiseen käyttöön vuoden 2010 alussa, ketään ei kiinnostanut jonkun homon hostaama paska lauta. Kuvalaudalla käynnistyi hurja kehityskeskustelu jonka seurauksena tapahtui ainakin seuraavaa:

Kuvalaudan muistomerkki.PNG

Nämä uudistukset jättivät lähtemättömän vaikutuksen suomalaiseen lautakulttuuriin. Kesän 2010 kääntyessä syksyyn päin tuo anonyymien herrasmiesten taidekuvasivusto oli hienompi kuin koskaan ja sillä näytti olevan edessään loistava tulevaisuus; ikävä kyllä kuitenkin Kuvalauta koki loppunsa 31.8. jolloin se RKP:n painostamana potkittiin ulos palvelimeltaan liiallisten kyttäjuttujen vuoksi.

Kuvalautaa yritettiin perustaa uudelleen mutta siitä luovuttiin n. viikon kuluttua kilpailevien lautojen vakiinnuttaessa asemiaan.

Kuvalaudan merkittävimmät seuraajat olivat Lauta.net ja Kotilauta, jotka sittemmin, erinäisten erimielisyyksien jälkeen, yhdistyivät Ylilaudaksi.

Kuva(lauta)galleria

Linkkejä