Kuvalautawiki

Meemi.infosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Perenner ja Sukkero tappelevat Kuvalautawikistä

Kuvalautawiki oli ensimmäinen melko onnistunut yritys koota suomalaista lautakulttuuria käsittelevä wiki vuodelta 2010. Lupaavan alun jälkeen wikin sivumäärän kehitys pysähtyi kahdensadan artikkelin tienoille röllimoderaattori(e)n poistellessa sivuja mielivaltaisesti. Lopulta Wikia sulki sivuston, kun röllimoderaattorit pitivät huolta, ettei Jogiin86:n henkilötietoja poistettu wikistä, mikä johti lopulta kyttä juttuun. Tämä tapahtui noin kuukausi Kuvalaudan tuhon jälkeen ja oli kova isku suomalaiselle lautakulttuurille, wikin myötä kun menetettiin paljon mm. vanhempia meemejä ja tapahtumia koskenutta materiaalia.

Sukkero oli alkuun kovasti Kuvalautawikiä vastaan osin siksi, että hänen mielestään se alensi Kuvalaudan statusta heikolla laadullaan. Oikeasti hän oli itse pyöritellyt ajatusta wikistä, mutta ei ollut saanut mitään aikaan yllättävästä syystä ja näin joku ehti ennen häntä. Perenner sen sijaan lämpeni wiki-ajatuksesta ja käytiin jopa pohdintoja, että Kuvalautawiki olisi siirretty Kuvalaudan palvelimien alle.

Vuonna 2011 perustettiin Meemi.info uudeksi suomalaiseksi meemiwikiksi ja sitä laajennettiin alkuvaiheessa paljolti Kuvalautawikistä säilyneiden, Googlen välimuistista ongittujen artikkeleiden avulla.

Kuvalautawikin etusivu oli mahdollisesti ensimmäinen paikka, jossa käytettiin termiä "lautakulttuuri".