Lautasodat

Meemi.infosta
Suomalaisten lautasotien historiaa. (Päivitettävä)

Lautasodat ovat värittäneet suomalaista lautaskeneä jo varhain Finnchanin ajoilta. Lautasodat ovat yleensä syttyneet eri lautojen käyttäjien vakaasta uskomuksesta oman lautansa paremmuudesta ja lulzien tavoittelusta. Tavallisimmin lautasodat ovat olleet perinteistä sottaamisraidaamista, mutta varsinkin vuoden 2010 loppupuoliskolla ylestyi DDoSsaaminen.

Esihistorialliset lautasodat (2007-2008)

Finnchanin kaatuessa lokakuun 2007 puolessavälissä syntyi useita pikkulautoja, joista mainittakoot Kuvalauta, Chan.servut.us, Kuvaforum, 2zchan ja Oniichan, joista etenkin Kuvalauta ja Chan.servut.us saivat edes jonkinlaisen käyttäjäkunnan. Finnchan.tmp kuitenkin pistettiin nopeasti pystyyn tappaen edellämainitut laudat. Kuvalauta nousi marras-joulukuussa pienlaudoista ykköseksi aiheuttaen kitkaa Finnchanittajien ja Kuvalautalaisten välille, ja Finnchan.tmp:n kaaduttua alkoikin virallisesti Kuvalaudan aikakausi.

Ensimmäinen lautasota (2010)

Northpolen avautumisen jälkeen alkoi kiivas vääntö Northpolen ja Kuvalaudan välille. Northpolen käyttäjät haukkuivat Kuvalautaa syöpään kuolleeksi ripuli-laudaksi, kun taas Kuvalautalaiset vetosivat Northpolen assburger-pitoisuuteen sääntöjen ollessa erittäin tiukat. Kovasta mainostamisesta huolimatta Northpole toimi marginaalilautana ja Kuvalaudan kaatuillessa pakopaikkana aina Kuvalaudan kaatumiseen saakka. Sodan aikana Northpole onnistui kuitenkin vakiinnuttamaan itselleen vuosia jatkuneen asemansa lautana niille jotka kaipaavat tiukkaa moderointia.

Toinen lautasota (2010-2011)

Toiseksi lautasodaksi on yleisesti kutsuttu Kotilaudan ja Lauta.netin välille syntynyttä jonne-mittelöä siitä kumpi laudoista on parempi. Lautasota oli varsin pitkäkestoinen ja laaja: DDoSsaamista, raidaamista ja propagandan levittämistä puolin ja toisin. Ashlamin ollessa intissä tämä tarkoitti käytännössä sitä, että Lauta.net oli alhaalla ja Kotilauta porskutti eteenpäin; Lauta.net saikin kutsumanimen Kaatu.net. Lopuksi Lauta.netin menetettyä viimeisensä hostinsa lautasodassa, valitsi Ashlam yhdistymisen Kotilaudan kanssa Ylilaudaksi mieluummin kuin antanut Lauta.netin tehdä Kuvalaudat / Finnchanit.

Ylilaudan DDoSsaaminen

Ylilauta on joutunut heti alkutaipaleellaan pahan DDoSsauksen kohteeksi. Välillä sekä Ylilauta että samalla palvelimella sijaitseva Northpole ovat olleet alhaalla. Vielä alkuvuodesta 2011 on epäselvää, kuka DDoSsauksen takana ja onko kysymyksessä kolmas lautasota. Jotkut ovat myös epäilleet tämän olleen turkkilaisten (FIN-TV) tai saksalaisten (KRAUTCHAN) kostoisku.

Kolmas lautasota (2011)

Nyymichanin ja Ylilaudan välillä tapahtunut pienimuotoinen "sota", joka on ristitty kolmanneksi lautasodaksi. 28. marraskuuta Ylilauta menetti hostinsa ja samaisena päivänä Nyymichan julkistettiin kansalle Kuvalauta.fi-sivustolla olleen linkin mainostamana. Moni ajatteli uuden laudan korvaavan Ylilaudan, mikä aiheutti noin viikoksi suuria erimielisyyksia lautojen käyttäjäkuntien välillä, vaikkakaan erimielisyydet eivät kasvaneet Lauta.net vs Kotilauta -mittoihin vaan muistutti pitkälti Kuvalauta vs. Northpole -asetelmaa. Muutaman päivän hostin menettämisen jälkeen Ylilauta pistettiin pystyyn taas, mikä aiheutti kävijäkadon Nyymichanille autioittaen sen. Ylilaudan puolustelijat käyttivät sanaväännöissään kortteinaan alaikämode-korttia ja Nyymichanin puolustelijat taas vetosivat Ylilaudan paskuuteen tai Sopsyn juutalaisuuteen.

Erimielisyydet laimenivat vuoden 2012 tullessa, vaikkakin aika ajoin näkeekin peppukipeitä postauksia jommasta kummasta laudasta.

Neljäs lautasota (2012)

Osapuolet: Spam Clan & Southpole vs. Northpolen IRC & Nyymichan. Neljäs lautasota alkoi kun Spam Clan & Southpole tyhjäsivät suurimman osan Nyymichanin alalaudoista ja saivat nyymichanin isoimman getin koskaan. Seurauksena oli äärimmäistä peppukipua ja ulinaa kun viimeiset kuvalaudan aikaset langat poistuivat. Myöhemmin samalla viikolla Southpole sai ilmeisesti Viljamin Veljen apua ja kaatoi sekä Northpolen IRC:in ja Nyymichanin. Vastaiskuksi Nyymichan viljamin veljeili sp:n admin-tunnukset, josta seurauksena oli jälleeen kosto-deedos. Irc.northpolen DDOS:in jälkeen kanavat siirtyivät ircnettiin, mutta Southpolelaiset varastivat siellä ylläpidon nickejä näin aiheuttaen kanavien siirtymisen Freenode-verkkoon. Samalla Southpole valtasi myös Nyymichanin @Ircnet -kannun tekeytymällä erääksi kyseisen kannun opeista. Tämä pakotti Nyymichanin tekemään uuden kannun @Ircnetin puolelle. Nyymichanin huutelujen mukaan heidän hostinsa Kapsi.fi teki rikosilmoituksen viljamin veljeilystä kun koko kapsin palvelin kaatui mikä sisälsi mm. Kuvaton.comin Nyymichanin lisäksi. Lautasodan viimeisimpänä eventtinä eräs nimeltämainitsematon autisti (KIHOKKI XDDDD) ilmiantoi sekä Southpolen laudan, että foorumin näiden hosteille jotain naurettavia tekosyitä käyttäen. Tästä seurasi jälleen kerran laudan RIPpaaminen, mutta foorumi elää ja hengittää ja tämäkös ärsyttää autisteja.

DDOS:seista vastuussa oli ilmeisesti Spam Clanille miekkansa antanut mossadin sivujen DDOS:auksesta tunnettu Ryan Cleary aka Zeekill josta Encyclopedia Dramaticassakin on oma artikkeli.

Souhtpole valtasi lopulta toisenkin Nyymichanin @ircnet -kannun. Aiemmin toiminut taktiikka puri jälleen ja kannu vallattiin tekeytymällä erääksi sen opeista. Pasi-Kissa poltettiin ja raiskattiin, Nyymichan on nyt virallisesti Southpolen siirtomaata.

Satunnaisia Konflikteja

Nyymichan vs. Majakkalauta

Tämä pienimuotoinen konflikti alkoi Majakkalaudan perustamisesta, kun eräs majakkalainen sai loistoidean mainostaa uutta lautaa mm. Ylilaudalla, Northpolella ja Nyymichanissa. Tästä eräät nyymichan-autistit peppukipeytyivät ja alkoivat spämmäämään animelankoja majakkalaudan satunnaiseen, sagettaa kaikkia järjellisiä lankoja (Myös stickyjä?) ja ulista muutenkin kannuilla ja laudalla. Moderaattorit läiskivät bannivasaroillaan minkä ehtivät, mutta tämä autistiryhmä onnistui kuitenkin aina kiertämään jotenkin nämä bannit. Neuvotteluyritykset näiden fanaatikkojen kanssa olivat hedelmättömiä, ja nämä nyymit jatkoivat ulisemista yli yhdeksäntuhannen raivoisan autistin voimalla. Kuitenkin, riehuminen loppui kuin seinään, kun ylläpitäjä keksi asettaa rangebannit näiden autistien IP-osoitteille.