Luettelo suomalaisista YouTube-kuuluisuuksista

Meemi.infosta

Tämä artikkeli on luettelo suomalaisista YouTube-kuuluisuuksista. Tässä artikkelissa on koottuna suomalaisen lautakulttuurin näkökulmasta merkittävät YouTube-kuuluisuudet.

Suomalaisia merkkihenkilöitä

Pienemmät kuuluisuudet

Emppe ft Jonttu

Emppe ft Jonttu on parivaljakko, jonka räpitykset Älä jätä mua ja Ikävä keräsivät runsaasti arvostusta Kuvalaudalla. Yllättäen Emppe ft Jonttu näkyi jopa valtavirtamediassa, kun Helsingin Sanomien NYT-liite teki porukasta pienen artikkelin.

Oskari ja Tiittari

Oskari ja Tiittari on kahden varhaisjonnen muodostama rapryhmä, jonka kappaleet Koripallo ja Rakastan sua herättivät huomattavasti hilpeyttä, kun niitä postattiin tietomurtoviikon aikana hyökkäyksen kohteeksi joutuneille sivuille.

TheRoope100

Keväällä 2010 hilpeyttä herättänyt varhaisnuorisoporukka, joka teki kymmeniä videoita pelleilyistään. Osa videoista yritti myös katkerasti parodioida kestävämmässä suosiossa olevaa Jogiin86:a. TheRoope100 poisti YouTubesta videoitaan urakalla, kun Kuvalauta alkoi kiinnostua niistä, mutta suosituin video Roinaa pihalta on reuploadattu YouTubeen ja muutkin videot lienevät yhä tallessa jokusen anonyymin kovalevyjen uumenissa.

AlisaLovesAtte

Muistetaan lähinnä itse tekemästään biisistä Baardit ovat parhaat.

hamuli8beibi

Kaksikko, joka teki YouTubeen jo vuodesta 2009 rusinoita rasautelleen kappaleen Nuudeli.

Petri Himmeä

Petri Himmeä tunnetaan parhaiten Nes-retkusta ja Taistelu-Jaskasta.

Kansainvälisiä merkkihenkilöitä

Aiheesta muualla