Marco de Wit

Meemi.infosta
Marco de Wit

Geurt Marco de Wit (s. 27. heinäkuuta 1968 Rauma) on suomalais-alankomaalainen maahanmuuttokriittinen kansalaisaktivisti, tubettaja, koronadenialisti ja tragikoominen luuseri. Hän toimi Suomen Kansa Ensin -puolueen puheenjohtajana sen perustamisesta joulukuusta 2018 vuoden 2019 huhtikuuhun, mutta sai lopulta kenkää liian monen älynväläyksen johdosta. Marco on yrittänyt epätoivoisesti ajaa aatteensa ja sananvapauden etuja muun muassa heittelemällä koraania Narinkkatorilla satapäisen yleisön edessä, suuttumalla DNA:n liittymäkesähessuille rasistisyytöksistä ja boikotoimalla Tekashin Suomen keikkaa.

Marcolla on usein kohnottava ja 10-vuotiaan jonnen uhoamista muistuttava puhetyyli, johon sisältyy paljon impulsiivisia purskahduksia, sanoissa takeltelua ja ivallista tekonaurua. Marcon mielestä kaikki (paitsi kansallismielisyys) on törkeetä ja kaikki hänen mielipiteidensä kiistäjät ovat yksiselitteisesti anarkisteja. Hänen laajan viholliskaartin kärkipäänä voidaan pitää vasemmistoa, YLEä, Euroopan Unionia ja poliisia. Junes Lokan ja Tiina Wiikin tavoin hän ei voi sietää myöskään piffiläisiä tai homorummuttajia.

Marco on yksi Suomen aktiivisimpia mielenosoittajia ja hänellä on harvinaislaatuinen talentti joutua mielenosoituksissaan erilaisiin kommelluksiin ja tapaturmiin, joihin liittyvät usein poliisit, vasemmistoaktiivit tai paikalliset teinit jotka ovat vain saapuneet seuraamaan koomisia tilanteita energiajuomaa hörppien. Usein Marcon surkuhupaisilla reissuilla hänen oikeana kätenään toimii hänen vaimonsa Mari. Useat SKE-streamit huipentuvat lähes vakiovitsiksi muodostuneeseen käänteeseen, jossa pikkulapsen tavoin rimpuileva Marco raahataan poliisiautoon ja vaimo huutaa kurkku suorana kameran takaa jotakin, mikä liittyy poliisien toiminnan epäoikeudenmukaisuuteen tai vallitsevaan poliittiseen ilmapiiriin.

Aiheesta muualla