Matti Juhani Saari

Meemi.infosta

”Jumalalle kiitos 9 kuolleesta Kauhajoella! Suomi on hylännyt Jumalan ja valinnut homot!”

-Amerikkalainen baptistikirkko

”Pekka-Eric jaksoi Big brotheria yli kuukauden pidempään kuin Matti.”

-Motiivin yksi osa löydetty

”Ratkaisu on Walther.”

-Matti

”Taas joku vitun säälittävä runkkari joka käy räiskiin pistoolilla kun ei saa pillua.”

-YouTube-käyttäjä smurfgeist89 kommentoi tapahtumia[1]


Alku

Eräänä syyskuun 23. aamupäivänä Hopealiljaksi naamioitunut Matti Juhani Saari sai nerokkaan ajatuksen, joka kuului suurin piirtein tähän tapaan: mitäpä jos menisinkin ampumaan ystäväni ja koulukaverini? Ajatuksesta hurmioituneena Matti sitten päätti ottaa pyssynsä aamupäivän tunneille mukaan. Jotain tällaista hän oli jo pienestä pitäen kovin toivonut, aina vuodesta 2002 lähtien. Pyssyn Matti oli hiljattain saanut vuodeksi harrastuksiaan varten. Matti oli ollut hurmiossa aseestaan ja kuvannut videoita siitä, kuinka tarkasti hän pystyi ampumaan yhdellä kädellä nahkatakki päällä.

Matti oli myös innokas CS-pelaaja, minkä takia hänellä oli CS-nörteille ominaisia sanontoja, kuten: "You will die next". Lisäksi hän oli levitellyt kuvia ruttuisesta naamastaan internetin eri palstoille.

Tapahtumat koululla

Aamulla Matti saapui koululle ja leikki lempiohjelmansa, Tuhkimotarinan, ihannoitua Hopealiljaa. Tätä varten hänellä oli kommandopipo (tai oikeastaan äitinsä sukkahousut) päässään kuten sankarillaankin. Matti oli myös ostanut ison ja muodikkaan käsilaukun, jonne hän oli piilottanut aseensa, lippaansa ja muutaman paketin omatekoista pyromaanisekoitusta. Matin tullessa Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja Koulutuskeskus Sedun aulaan, jotkut oppilaat pelästyivät mustaa miestä niin paljon, että lähtivät karkuun. Asiasta innoissaan Matti lähti kulkemaan kellaria kohti. Siellä oli meneillään koe, johon hän oli valmistautunut jo monta viikkoa. Luokan ovella opettaja sanoi, ettei Matti pääsisi tekemään koetta, koska hän oli jo minuutin myöhässä. Matti muuttui aggressiiviseksi ja alkoi ampua luokassa olleita, maassa maanneita oppilaita sekä opettajaa kohti. Matti kulutti noin 200 luotia (Matin tarkkuus oli todella surkea, noin 5-15% luodeista osui kohteisiinsa)ammuskelun aikana. Hän mm. ampui karkuun yrittäneen pojan käytävälle. Matin ammuskellessa kiihkon vallassa muuan laitosmies päätti kurkata ikkunasta sisään, Matti huomasi kurkkauksen ja ampui laitosmiestä muutaman kerran. Luodit vihelsivät iloisesti ohi laitosmiehen pään molemmilta puolilta ja hän lähti kuset housussa karkuun liukastellen omaan ureaansa. Lopulta paikalle saapui poliisi ihmettelemään tapahtumaa (ajoissa, noin 20 minuuttia ensimmäisen hätäsoiton jälkeen kello 12.02), ja Matti päätti ampua myös poliiseja kohti. Tästä kissalan poijat innostuivat ja kutsuivat karhu-ryhmän ynnä muut kriisiapujoukot paikalle, itse kun ei rohkeus riittänyt astua sisälle kouluun. Kun apujoukot olivat päässeet Seinäjoelle, oli Matti jo ampunut itsensä yrittäessään hätistää kärpästä ohimoltaan. Matti kuoli sairaalassa ja joutui mitä luultavimmin helvettiin. Matin villin seikkailun seurauksena 10 ihmistä ja yksi Matti kokivat loppunsa, ja koulurakennus sai mittavia savu- sekä tulivahinkoja. Matti oli nimittäin yrittänyt mahdollisesti häpeillen aiheuttaamansa sotkua avuliaasti polttohaudata tappamansa ihmiset.

Matin edesottamukset ennen surmia

Matti oli laittanut videoita itsetään internetiin ennen surmia. Hän oli myös aktiivisesti yhteyksissä poliisin kanssa, sillä häntä epäiltiin aseen väärinkäytöstä. Vaikka Matti oli selvästi sekaisin, hän tyhmänä meni vapaaehtoisesti poliisin järjestämään kuulusteluun. Maanantaina Mattia sitten kuulusteltiin, mutta Mattipa olikin niin krapulassa, ettei hänestä saatu mitään järkevää irti, Matti myös sekoili asemalla ja oksenteli naisten vessassa. Mattia kuulustellut poliisi ei saanut katsettaan irti donitseista, joten hän ei jaksanut kuunnella Matin vastauksia vaan antoi TÄYSJÄRKINEN-leimasimella Matin otsaan papereihin merkinnän. Matti palasi harjoittelemaan ampumista heti sen jälkeen ja näytti taitonsa myöhemmin seuraavana päivänä koulussaan.

Seuraukset

Matin teko poiki runsaasti keskustelua aseluvista, nuorten hulluudesta, poliitikasta ja donitseista. Mattia mm. ylistettiin yhdysvaltalaisessa hourupääjoukkiossa. Lopulta Suomesta alettiin toen teolla muokata poliisivaltiota, ja, usko tai älä, Suur-Suomen aika on pian koittanut.

Linkkejä