Meemi.info

Kohteesta Meemi.info
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Meemi.info
Meemilogo.png
URL: https://meemi.info
Slogan: Kaikenkattava meemitietokirja - Huonontuu päivä päivältä.
Kaupallinen? Ei
Kielet: suomi, englanti
Luonut: Ei tiedossa
Nykyinen omistaja Ei tiedossa
Rekisteröinti: Vapaaehtoinen
Juutalaisten omistuksessa? Kyllä

Meemi.info on internetissä julkaistava ilmainen vapaaseen lautakulttuuriin liittyvän sisällön tietosanakirja, joka perustuu wiki-tekniikkaan. Meemi.info on kaksikielinen. Meemi.infon sisältö on vapaaehtoisten meemiteoreetikkojen kirjoittama, ja se on vapaa Creative Commons Attribution/Share-Alike License -lisenssin mukaisesti mukaisesti. Meemi.infoa ylläpitää Admin.

Meemi.infon Historiaa

Meemi.info on sukua 2010 perustetulle Kuvalautawikille, jonka tavoitteena oli avoin meemitietosanakirja, joka tuotettaisiin vertaisarvioinnin kautta. Kuvalautawiki epäonnistui, sillä se koki äkillisen kuoleman Jogiin86-kyttäjutun ansiosta.

Meemi.info lähti liikkeelle virallisesti suomenkielisenä hankkeena 4. maaliskuuta 2011, vain kymmenen vuotta Wikipedian jälkeen. Alunperin Meemi.infoa pystyi muokkaamaan kuka vaan IP:stä, mutta se muutettiin myöhemmin mahdolliseksi vain rekisteröityneille käyttäjille liiallisen häiriköinnin johdosta. Englanninkielinen Meemi.info perustettiin virallisesti 17. toukokuuta 2012.

Rahoitus

Kuvassa Admin

Meemi.info saa rahoituksensa Jewmedia Foundationin kautta. Vuoden 2011 viimeisellä neljänneksellä kulut olivat noin 8,75 miljoonaa euroa, josta laitteistokulut muodostivat noin 10 %, Adminin "muut kulut" noin 90 %. Säätiö kerää varansa lahjoituksina.

Vuonna 2012 RKP lahjoitti Jewmedia-säätiölle yli 9000 Yhdysvaltain dollaria eli noin 7 miljoonaa euroa ilman erityisehtoja. Lahjoitus kattaa noin viidesosan vuoden 2012 budjetista.