Fingerpori

Meemi.infosta
(Ohjattu sivulta Ne läikät oli paskaa)
Yksi varhaisimmista tunnetuista Rautalankaporeista. Lause "ne läikät oli paskaa" on sittemmin muodostunut pienimuotoiseksi meemiksi, joka voidaan kertoa selityksenä jokseenkin mihin tahansa nyymien mietteisiin.
Ylilaudan bannerina oli huhtikuussa 2013 tilapäisesti Fingerpori-strippi, jossa esiintyy jonne.

Fingerpori on suomalainen sarjakuva, joka kertoo älyn jättiläisen Heimo Vesan elämästä. Fingerporin huumori kumpuaa pitkälti kielivitseistä ja henkilöiden tavasta ymmärtää asiat aivan väärin. Sarjaa on julkaistu Helsingin Sanomissa vuodesta 2007 asti. Fingerpori on laajalti pidetty, mutta se on ollut usein myös kukkahattutätien maalitauluna ajoittain epäsoveliaaksi katsotun huumorin takia.

Fingerpori on saanut paljon suosiota nyymien keskuudessa. Ensimmäinen iso Fingerpori-keskustelu seurasi pahennusta moraalihomojen keskuudessa aiheuttanutta "Vapaan juutalaisen saippua" -piirrosta, jonka Helsingin Sanomat sensuroi verkkosivuiltaan. Fingerpori synnytti aikoinaan lyhytikäisen mutta eeppisen Päämuuntamo-huuman, jossa sarjakuvasta tehtiin uusia hassunhauskoja muokkauksia, Rautalankapori-meemin jossa strippien vitsit selitetään vähän liiankin yksityiskohtaisesti ja tuoreimpana strippien kääntämisen englanniksi niin että kielivitsit katoavat.

Kuvalaudan viimeisinä kuukausina /b/:ssä pyöri runsaasti huomiota kerännyt henkilö, joka esiintyi Fingerporia piirtävänä Pertti Jarlana ja vihjaili kätkeneensä sarjakuviinsa useita nettimeemejä. Myös Ylilaudalla on nähty ainakin yksi lanka, jossa AP on väittänyt olevansa jollakin tavalla tekemisissä Fingerporin luonnin kanssa ja kysellyt ideoita uusiin strippeihin.