Neo

Meemi.infosta
Tyypillinen Neon käyttämä reaktiokuva

Neo, joka tunnetaan myös nimellä Neonyymi, on Ylilaudalla paljon mainetta ja vuonna 2013-2014 netonnut nimihomo pseudointellektuelli. Hänet tunnetaan muun muassa tasovalituksesta, derailaamisesta, huomiohuoraamisesta, uushomoudesta sekä luulostaan voittaa argumentti kuin argumentti "villeillä" vastaiskuillaan. Neo kuuluu tämän takia Bellanyymin ja Boran ohella kentis eniten peppukipua Ylilaudalla aiheuttaneisiin nimihomoihin. Hänen itsensä mukaan vain "jonnet" yrittävät vastustaa häntä.

Neo myös avatarhomoilee nimihomoilun lisäksi, käyttäen reaktiokuvina The Matrix -elokuvista tuttua Neon hahmoa. Hän nimeää itse kuvansa, joiden tiedostonimet yksikseen riittäävät servaamaan kenet tahansa. Tiedostonimet ovat muotoa Neo soittaa laadunvalvojalle (oikealla), Neo pysäyttää argumenttisi, Neo radioi seksiä sateessa jne. Neon henkilöllisyttä ollaan yritetty selvittää tuloksetta: eräitä epäilyjä ovat olleet Ossi, Herra Susi ja Niko-niminen poika.

Nimihomona Neo nettosi suosiota muun muassa itseltään Herra Sudelta, joka teki hänestä arvostusvideon youtube-kanavalleen. Video on nykyään 404, mikä on ollut suurimmista syitä epäilyihin siitä, että Neo olisi Herra Susi. Neo myös omien sanojensa mukaan tuntee mm. Ebolanyymin ja on kuulemma itse jopa trollannut tämän lautahistorian suurimman trollin.

Neo teki comebackin marraskuussa 2016, jolloin hän myönsi olleensa peruskoulun yhdeksännellä luokalla aktiivikaudellaan 2013-2014, mikä tekee Herra Susi -teoriasta epätodennäköisen.