Nimihomo

Meemi.infosta
Hän on Erde
Osa artikkelisarjaa
Homot

Homot
AP
Vanhahomo
Uushomo
Iltalehtihomo
Neloshomo
Erihomo
Samahomo
Nimihomo
Moraalihomo
Normaalihomo
Animehomo
Ponihomo
Meemihomo

Homojuttuja
Homo City
Tytyily
Kundi

Nimiystävät ovat laudan käyttäjien ryhmä, jonka jäsenet käyttävät nimikenttää ja tripcodeja. Nämä käyttäjät siis kirjoittavat viestejä nimimerkeillä.
Koska ihmiset kokevat ärsytystä eri syistä ja joitakuita ärsyttää minkäänlainen nimimerkillä esiintyminen ja nimimerkillä kirjoittavien ihmisten huomionkipeys, nimihomojen toilailuista syntyi aikoinaan suuriakin paskamyrskyjä Kuvalaudalla.
Nimihomoja koskevista aiheista kiistaa aiheuttavat nykyisin eniten lähinnä kysymykset siitä, onko joku tietty käyttäjä nimihomo vaiko nimiystävä.

Historiaa

Ylilaudalla päätettiin 4.7.2012 viedä taisto loppuun nimikentästä.

Kuvalaudalla ehkä eniten nimihomoillut henkilö oli nimeltään Erde, ja hänen aiheuttamansa ärsytyksen vuoksi järjestettiin kerran jopa ns. Erdentai, jolloin kaikkien postaajien nimi vaihtui Erdeksi. Alfabilenyymi saapui kuvalaudalle suuren neitsytsodan aikoihin ja tuolloisten huhujen mukaan Erde ja Alfabilenyymi olisivat sama henkilö.

Kotilaudalla Erdentaita vastaava päivä oli Seksi-Sepontai, kun kaikkien nimeksi vaihdettiin Seksi-Seppo.

Kotilaudalla ja Ylilaudalla tutuiksi tulivat mm. Alfabilenyymi, Arska Testo, GUZiBUiCCO sekä Puistofyysikko/Puistokemisti. Nimihomoilun tarkoitus on yleensä ärsyttää yliherkkiä asperger-käyttäjiä ja saada heidät tekemään ulina/tasostavalitus -lankoja ja näin aloittaa paskamyrsky. Tässä ovat onnistuneet hyvin edellä mainitut käyttäjät.

Nimihomoutta on yritetty myös estää. Lauta.netissä nimikenttä oli kokonaan poistettu, jotteivät nimihomot pääsisi aiheuttamaan peppukipeyttä. Tämä toisaalta aiheutti sen, ettei ollut enää mahdollista erottaa kuka oli esimerkiksi langan AP ja kuka vain esitti häntä. Northpolen säännöt kieltävät nimihomoilun, mutta AP voi tunnistautua laittamalla raksin ruutuun.

Erde osoitti olevansa nimihomoista suurin ryhtymällä Lauta.netin moderaattoriksi, koska he pystyivät nimihomoilla.

Paras keino torjua nimihomoutta lienee kuitenkin olla vastaamatta heidän viesteihinsä, mutta jostain syystä tämä ei näytä onnistuvan juuri keneltäkään.

Anonyymit vs. nimihomot

Kuvalaudan lopun aikoina parin viikon ajaksi ilmaantui "good get" nimiheteroliiga + sekä satunnaiset nimihomot joka aiheutti yhden suurimmista paskamyrskyistä ikinä suomalaisilla laudoilla. Tämä oli Kuvalaudan kolmas lautasota. Lautasodan häviäjiä olivat yhden päivän valitusviestiä spammanneet anonyymit, koska modet olivat nimihomojen puolella.

Katso myös