Anonyymi

Kohteesta Meemi.info
(Ohjattu sivulta Nyymi)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kuvassa anonyymi herrasmies

Me olemme Anonyymi. Me olemme Legioona.

”Anonyymi olet sinä

Anonyymi olen minä

Anonyymi on naapurin isäntä

Anonyymi on sinunkin emäntä

Anonyymi ei ole sinun armeijasi

Anonyymi ei ole pelastajasi

Anonyymi ei koskaan unohda

Anonyymi ei anteeksi anna

Finland is full of homosexual niggers”

-Anonyymi runoilija

Anonyymi Legioona (Anomuumi Leguaani xD) on vuodesta 2003 lähtien käytetty nimitys kaikista yhtä aikaa linjoilla olevista saman yhteisön käyttäjistä, jotka edustavat anarkistista, binääristä maailmanlaajuista tietoisuutta.

Kuitenkin, Anonyymi on nimetön henkilö, joka edustaa aina itseään, mutta siitä puhuttaessa puhutaan kaikista. Anonyymiys on täydellinen yksityisyyden suoja, sillä kukaan, eivät edes anonyymit tiedä kuka anonyymi on. Silti useat anonyymit yrittävät nimihomoilla, tehden pilkkaa todellisesta Anonyymiydestä. Wikipedian mukaan myös nimihomous, eli pseudonyymiys, on anonyymiyttä. Anonyymiys on kuitenkin vain valetta. Useaan otteeseen ylläpidon on pitänyt sähköisen tietosuojalain ja pakkokeinolain perusteella antaa esimerkiksi IP-osoitteita poliisille, milloin kunnianloukkaussyytteiden ja milloin koulu-uhkauksien yhteyksissä.

Anonyymiys on hyvä suoja, mutta se on myös uskomaton ase. Useaan otteeseen Anonyymi on hyökännyt toisiin sivustoihin DDoSsaamalla ilmat pihalle. Tämä on johtanut useisiin lautasotiin ja aiheuttanut muutenkin yleistä paskamyrskyä ympäri maailmaa. Suomessa on kahden tyyppistä Anonyymiä: Anonyymi ja Anomuumi. Edellä mainittua termiä ollan käytetty puhuttaessa 4chan-nyymeistä, kun taas jälkimmäinen kuvastaa suomalaista lautakulttuuria.

”Anonyymi ei ulkona käy, Anonyymi ei koskaan pillua saa, Anonyymi ei uskalla. Anonyymi se vaan kotonaan hikoilee ja runkkaa piirretyille pikkutytöille.”

-Anomuumi


Joitain Anonyymeihin liitettäviä raideja

Anonyymi ei unohda
Me olemme anomuumi

Pool's Closed

Vuonna 2006 tapahtunut, yksi varhaisimmista Anonyymien ja 4chanin käyttäjien raideista, jossa Habbo hotellin käyttäjät röllättiin, ja myöhemmin hotellin palvelin kaatui. Nimitys tulee hotellin uima-altaasta, josta raidi alkoi.

Hal Turner -raidi

Yhdysvaltalainen moraalihomo ja radioisäntä Hal Turner menetti tuhansia dollareita, kun Anonyymeiksi itseään tituleeraava ryhmä kaatoi hänen verkkosivustonsa. Tapaus on kenties varhaisin, jossa Anonyymit raidasivat kutsuen itseään ryhmänä.

Sota skientologiaa vastaan

Anonyymit ovat raidanneet vuodesta 2008 alkaen verkkosivuja, jotka käsittelevät skientologia-nimistä uskontokuntaa. Tammikuussa 2008 YouTubeen vuoti kirkon tuottama video, jossa haastateltiin Tom Cruisea, joka on edellämainitun uskonnollisen kultin aktiivijäsen. Kirkko aloitti ulisemalla tekijänoikeuksista ja vaati videon poistamista. Vastaukseksi kirkon verkkosivut saivat massiivisen DDoS-hyökkäysten sarjan. Kirkkoja taas pommitettiin pilasoitoilla ja mustilla telefakseilla. Myöhemmin järjestettiin mielenosoituksia, jossa Guy Fawkes -naamiota nähtiin ensimmäistä kertaa laajamittaisesti.

Epilepsiafoorumi

Vuonna 2008 Anonyymeiksi epäillyt hakkerit hyökkäsivät epilepsiasta kärsivien ihmisten foorumeille ja tukisivustoille. He täyttivät sivustot enemmän tai vähemmän psykedeelisillä flash-animaatioilla, jotka aiheuttivat kohtauksia monille potilaille. Mediassa väitettiin, että hyökkäyksen toteuttivat 7chan-nimisellä kuvalaudalla pesivät anonyymit. 7chan itse väittää, että hyökkäyksen teki skientologian kirkko, joka yrittäisi näin mustamaalata Anonyymejä.

Operaatio syväkurkku

Anonyymit liittoutuivat 4chanin, Redditin ja FunnyJunkin kanssa hyökätäkseen 9gag-huumoriripulisivustolle. Hyökkääjät jaettiin kolmeen tiimiin. Ensimmäinen tiimi aloitti postaamalla sivun täyteen lapoa, turripornoa ja gorea samalla kun muiden ryhmäläisten luomat feikkitunnukset äänestivät kuvia antaakseen niille paremman näkyvyyden. Seuraavat tiimiläiset käynnistivät LOIC- ja HOIC-kanuunat, jotka kaatoivat sivun. Kolmas tiimi jakoi tietoa raidin etenemisestä isäntäsivulle ja tuki muita tiimejä. Hyökkäyksen syynä oli 9gagin käyttäjät, jotka pöllivät meemejä 4chanista kutsuen niitä omakseen. He myös loivat "9gag army" -nimisen Anonyymien legioonakopion. 9gag army ja valtaosa palvelimista kaadettiin, jonka seurauksena sivusto pysyi kiinni muutamia päiviä.

Operaatio "Payback is bitch"

Vuosi 2009 oli masentavaa aikaa. Skientologian kirkko oli parantanut tietoturvaansa, jollon dossaaminen kävi tehottomiksi. Anonyymien keskuudessa oli sisäisiä riitoja aktivistijäsenien, sekä röllien keskuudessa, eikä vuoden aikana ollut tapahtunut paljonkaan eeppistä ja jäsenmäärä oli laskussa. Vuonna 2010 maailmalta alkoi kuulua kummia. Useat elokuvastudiot olivat pestanneet intialaisen Aiplex Software -nimisen atk-firman hyökkäämään Piratebay-nimistä torrenttiparatiisia vastaan. Anonyymit riensivät apuun, jolloin Aiplexin hyökkäykset tyrehtyivät ja heidän omat verkkosivustonsa kaatuivat. Aiplex ei kuitenkaan riittänyt anonyymeille, vaan he jatkoivat hyökkäystä elokuvastudioiden sivuille. Nopeasti tämän jälkeen joukko muita nyymejä hakkeroi tekijänoikeuksia valvovia sivustoja ja julkaisi viestin, jossa he uhkaavat tuhota jokaisen, joka yrittäisi estää tiedostojen jakamisen Internetissä. Anonyymit saivat tempauksellaan kaivattua julkisuutta ja jäsenmäärä lähti nousuun.

Playstation 3 -raidi

Japanilainen elektroniikkayritys Sony yritti estää Playstation 3 -konsolin modaamisen Firmware-päivityksillä, sekä poisti konsolista mahdollisuuden asentaa siihen Linux-käyttöjärjestelmän. Anonyymit vastasivat hakkeroimalla PlayStation Networkin. Yli sata miljoonaa käyttäjätunnusta oli vaarassa jonka seurauksena Sony sammutti verkkopalvelun kuukaudeksi, jolloin palveluun ei ollut mitään asiaa.

Kuvia

Katso myös