Nyymichan

Kohteesta Meemi.info
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Herrasmieskissa.png

Nyymichan on 22. marraskuuta 2011 perustettu suomalainen lauta, jonka mainostettiin Ylilaudan, Kotilaudan, Anon.fi:n ja Lauta.netin tavoin olevan Kuvalaudan manttelinperijä. Nyymichan erottui muista laudoista sen saatua Kuvalaudan ylläpitäjältä Gabolta Kuvalaudan varmuuskopiot ja Kuvalauta.fi-redirectin sivustolleen, mistä johtuivatkin perättömäksi osoittautuneet huhut Kuvalaudan ja sen ylläpidon uudesta tulemisesta.

Nyymichanin mainostaminen aloitettiin 28. marraskuuta 2011, jolloin Ylilauta oli juuri menettänyt hostinsa ja kärsi Kaatu.net-syndroomasta. Nyymichan onnistuikin nopeasti saamaan käyttäjiä ylilautalaisten joukosta, jotka eivät olleet tyytyväisiä Ylilaudan /b/:n liian löysästä moderointilinjasta tai Ylilaudan mainoksista. Nyymichanilla oli alkuaikoina voimassa pääasiassa Sukkeron ajama Kuvalaudan bännipolitiikka, johon kuuluivat esimerkiksi alaikä- ja alfabännit. Nyymichan saikin nopeasti Northpolen maineen sen moderointipolitiikan ollessa Northpolea tiukempi, vaikka tosiasiassa bännivasaran suuri raiskaus johtuikin useista uusista kokemattomista moderaattoreista, jotka eivät olleet sopineet keskeistä linjaa. Sittemmin moderointilinjaa on löysennetty ja vastaa nykyään pitkälti Ylilaudan moderointilinjaa, joskin lankojen autosagettaminen moderaattoreiden taholta on yleistä.

Ylläpitäjät

Nyymichanin perusti riku (keväällä 2011 Ylilaudalta erotettu moderaattori sekä Anon.fi:n perustaja) ja hänen internet-kaverinsa, vuonna 1997 syntynyt Ville- (yksi Randomi.fi:n perustajajäsenistä). Ville- hankki Kapsilta hostin Nyymichanille rikun pyynnöstä, joka halusi vähentää Tornionyymin internet-valtaa kokonaan uudella laudalla, sillä Anon.fi oli osoittaunut jonkinasteiseksi farssiksi. Ville-:n huomattavan alaikäisyyden käydessä ilmi, Ville- pidättäytyi moderoimisesta ja jäi takaa-alalle jättäen laudan pitkälti rikun käsiin. Ylläpito ei siis juurikaan liity Kuvalautaan, vaikka Gabo luovutti hetkelliseksi Kuvalauta.fi-redirectin Nyymichanille ja Nyymichanilla toimii Kuvalaudalla moderoinut Pokeri-mode.

Lautasota

Ylilaudan menettäessä hetkellisesti hostinsa 28.11., aloitti Nyymichan mainoskampanjansa lisätäkseen tietoutta uuden laudan olemassaolosta. Nyymichanin käyttäjät perimätiedon mukaan lietsoivat Tornionyymin vastaista mielialaa ja levittivät huhuja Ylilaudan mainosrahoista, jotka Tornionyymin antaman lausunnon mukaan pyörivät samoissa lukemissa kuin palvelinkulut. Useita muita argumentteja olivat myös parempi taso (johtuen osittain modeja miellyttämättömien lankojen poistamisesta ja autosagettamisesta) ja Kuvalaudan perillisyydestä. Ylilaudan käyttäjät vastasivatkin näihin mainostusspammeiksi kutsuttuihin viestiryppäisiin levittämällä kuvia Nyymichanin mahdollisista alaikäisistä moderaattoreista, jotka vain osittain pitivät paikkansa. Perennerin ilmaisema julkinen paheksunta Nyymichanin tiukkaa moderointilinjausta kohtaan vähensi myös käyttäjien halua lurkata Nyymichania. Ylilauta vs. Nyymichan -tilannetta on kutsuttu Kolmanneksi Lautasodaksi, vaikkei tilanne kasvanutkaan lähimainkaan Lauta.netin ja Kotilaudan vuoden takaisen lautasodan mittoja, vaan muistutti enemmänkin Kuvalauta vs. Northpole -tilannetta vuonna 2010.

Osiot

Satunnainen

Alalaudat

Linkit

Nyymichan