Päivän annos

Meemi.infosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Suomi maailmankartalle!

Päivän annos (engl. daily dose) on /b/:ssä silloin tällöin toistuva lanka, joka sisältää upotetun linkin johonkin pitkään YouTube-videoon missä esim. jokin satunnainen animehahmo tanssii jonkin toistuvan melodian tahdissa. Langat saavat aikaan vihastusta ja ihastusta. Monet pitävät päivän annosta /a/:n propagandana sekä yrityksenä aivopestä ihmisiä katsomaan lisää animea.

Käyttö ja sen vaikutukset

Päivän annosta tarvitsee kovimpien animefanien mielestä kuunnella ainakin kerran päivässä ilman keskeytyksiä. Vaikutuksen väitetään olevan erittäin positiivinen ja toimivan kuulemma paremmin kuin Activia antaen virkeyttä ja vastustuskykyä. Joidenkin lähteiden mukaan kuuntelulla on kuitenkin päinvastainen vaikutus joka aiheuttaa äärimmäistä mielisairautta sekä sietämätöntä kipua joka lopulta johtaa kuolemaan. Päivän annos onkin näiden lähteiden mukaan verrattavissa jopa The Grifteriin.

Historia

Päivän annoksena toimineita videoita:

Fukkireta

Päivän annoksen alkuperäismuoto sai alkunsa vuoden 2010 toukokuussa Niconicossa, joka on Japanissa toimiva Youtubea muistuttava videopalvelu. Alkuperäisessä videossa oli yksinkertaisesti piirretty kissamainen hahmo joka heilutti takapuoltaan musiikin tahdissa.

Muutaman päivän kuluttua tästä video sai Vocaloid Utau-ohjelmalla toteutetut vokaalit. Myös itse videoon tuli muutoksia ja kissamainen hahmo korvattiin anime vocaloid Utau-hahmo Teto Kasanella.

Muutaman päivän kuluttua tästä tehtiin videosta jälleen uusi versio. Tällä kertaa varsinaiset tanssiliikkeet yms. oli karsittu pois ja musiikin tahdissa nyökkäilemään oli jätetty vain Teto Kasanen pää vaaleanpunaisine saparohiuksineen.

Tässä vaiheessa video oli jo melko suosittu ja sai nimekseen Fukkireta. Videosta sekä sen musiikista tehtiin satoja eri versioita ja lopullinen läpimurto tuli kun video alkoi levitä Youtubeen. 4chanin kautta video levisi pian myös Kuvalaudalle "päivän annoksena".

Fukkiretan suosio kuitenkin hiipui pikkuhiljaa ja meemin yleisyydestä jäi muistuttamaan lähinnä valtavat suomalaisten käyttäjien laumat Youtuben tilastoissa.

Nyanyanyanyanyanyanya!

Fukkiretan kulahtamisen jälkeen suurta suosiota alkoi saamaan samantapainen video nimeltä Nyanyanyanyanyanyanya! jossa kissamainen Touhou-hahmo nimeltä Youmu tanssii toistuvan melodian tahdissa ja joka alunperin nähtiin Nicovideossa jo heinäkuussa 2010. Video oli silloin vielä kuitenkin melko tuntematon eikä kerännyt läheskään niin suurta suosiota kuin Fukkireta. Vuoden 2011 alkupuolella video alkoi kuitenkin saamaan huomiota Touhoun ansiosta ja alkoi levitä tässä vaiheessa Ylilaudalle uutena "päivän annoksena".

Nyan Cat

Nyan Cat on muunnelma videosta Nyanyanyanyanyanyanya! ja se syntyi 5. huhtikuuta 2011. Videon suosio kasvoi tämän jälkeen suorastaan räjähdysmäisesti. Videossa esiintyy lentävä kissa joka näyttää ripuloivan pikseleistä koostuvaa sateenkaarta. Musiikkiakin on hieman muutettu ja entisen tarttuvan melodian säestyksenä hoetaan nyt looppina sanaa "nyan", joka viittaa japanilaisten mielestä kissan naukumiseen. Erona vanhaan alkuperäiseen videoon on se, että Nyan Cat on länsimaalaisten tekemä versio eikä suinkaan japanilaisten minkä vuoksi se aiheuttaa äärimmäisen suurta peppukipeyttä niin japanilaisissa kuin animehomoissakin.

Linkit