Paint-foorumi

Meemi.infosta
Tämä artikkeli on merkitty pyhäinjäännökseksi.

Kunnioitathan pyhyyttä antamalla hautarauhan. Kiitos.


Paint-foorumi oli syksyllä 2010 perustettu sivusto, jonka käyttäjät ovat pääosin entisiä tai nykyisiä Naurunappulan käyttäjiä. Sivuston perusti Naurunappulasta permabannittu käyttäjä Koodari. Hänen kanssaan sivustoa ylläpitivät niin ikään Naurunappulasta tutut käyttäjät Sakolut sekä repe_sorsa. Lisäksi sivuston kolmantena moderaattorina toimi alkuaikoina Anakki, mutta häneltä moderaattorin virka poistettiin vähäisen paikallaolon vuoksi.

Foorumilla oli käytössä myös sivustoon upotettu ja aktiivisesti käytetty chat, jota Beatrixin uskottiin vakoilevan mahdollisten naurunappula-bannien toivossa.

Gombosarjakuvat

Gombosarjakuvat ovat Paint-foruumin jäsenten aikaansaannosta. Gombosarjakuvissa on tietty määrä ruutuja, joihin sarjakuvaan osallistuvat saavat piirtää mitä haluavat, mutta yksi käyttäjä saa piirtää vain yhden ruudun kerrallaan, minkä jälkeen toisen ruudun piirtää toinen käyttäjä. Piirtäjien on kuitenkin seurattava sarjakuvan juonen kulkua mahdollisimman tarkasti edellisten ruutujen perusteella. Gombosarjakuvat on jaettu kahteen eri luokkaan: perus/normaali ja reverse. Normaalit gombosarjakuvat tulee piirtää normaalisti vasemmalta oikealle aloittaen ylhäältä, kun taas reverse gombosarjiksissa ne tulee piirtää väärinpäin oikealta vasemmalle aloittaen alhaalta. Gombosarjakuvissa mielenkiintoisinta on se, miten kukin käyttäjä aikoo tarinaa jatkaa ja miten sarjakuva päättyy. Pisin gombosarjakuva-sarja oli "Feelsgoodman sammakon seikkailut luolassa".

Moikka meen nukkuu

Moikka meen nukkuu on lausahdus, jota Paint-foruumilla käytettiin chatissa ilmoittaakseen lähtevänsä nukkumaan. Lausahdus perustuu TaiteilijaMartin kuvaan, jossa Martti iloisesti ilmoittaa lähtevänsä nukkumaan. Kuvasta on myös tehty useita väännöksiä.

Pyramidit

Pyramidit olivat Paint-foruumilla varsin suosittu keskustelun aihe. Kaikki alkoi topicissa "Speedy the worm", jossa asiallisen keskustelun myötä käyttäjä nimeltä TaiteilijaMartti (tunnetaan myös nimillä Mara, PalvelijaMartti tai Martti) ja Blacknex alkoivat tekemään quoteista suurta pyramidia. Ensimmäinen pyramidi onnistui saamaan 51 lainausta, jonka jälkeen se poistettiin. Seurauksena Martti alkoi tehdä lisää pyramideja, mikä taas johti lainausten rajoitukseen. Yleensä kaikki pyramidiaiheiset keskustelut yritetään poistaa foruumilta. Pyramideista ja niiden tekemisestä saa varoituksia.

TaiteilijaMartin taiteilijavartti

Moran keksimä ja omatekemä sarjakuva TaiteilijaMartista, joka toimii ohjelman juontajana. Sarjakuvassa Martti yrittää haastatella ainakin kahta eri henkilöään. Haastateltavana ovat Paint-taiteilijat. Haastattelut eivät kuitenkaan aina onnistu johtuen siitä, ettei Martti kykene siihen seuraavien syiden vuoksi.

Syyt:

  • Martti ei pidä siitä.
  • Haastateltava käyttäytyy oudosti/on outo, minkä seurauksena Martti pyytää häntä poistumaan.
  • Mora on tehnyt jotain sellaista mikä estää haastattelun.
  • Tuntemattomista syistä( haastattelua ei häiritse mikään aiempi ongelma, vaan Martti päättää siirtyä seuraavaan vieraaseen jättämättä edellisen vieraan haastattelematta.)

Martin studiolla työskentelee Martin lisäksi myös Mora ja Repe_sorsa. Jokaisen sarjakuvan lopussa Martti ilmoittaa menevänsä nukkumaan.

PaintGetters

Klaanin getti

PaintGetters oli paint-foorumin oma gettausklaani, jonka Sakolut on perustanut. Klaanissa oli ainakin 11 jäsentä, ja sen saavutuksiin lukeutui esimerkiksi repe_sorsan huhtikuussa 2011 saama 10k-getti.