/sp/

Meemi.infosta
(Ohjattu sivulta Penkkiurheilu)

/sp/ on penkkiurheiluun keskittyvä alalauta. Ylilaudalla /sp/:n yleistä sisältöä ovat ainakin jalkapalloon, jääkiekkoon, koripalloon, Formula 1:een ja kannattajakulttuuriin liittyvät keskustelut. Luonnollisesti /sp/:n dynamiikkaan kuuluvat myös lajienväliset diskurssit joissa laadukkain argumentein pyritään osoittaman esimerkiksi joko jääkiekko tai jalkapallo toista paremmaksi tai merkittävämmäksi lajiksi. /sp/:n nimi juontuu englannin sanasta sports. Penkkiurheilulauta ei kuulu suomalaisen kuvalautatarjonnan perusarsenaaliin, vaan ensimmäinen varsinainen /sp/ saatiin Kotilaudalle hieman ennen sen häviämistä. Ylilaudan alkuaikoina maaliskuussa 2011 /sp/ hävisi joksikin aikaa alalautavalikosta, kun ylläpito karsi alalautoja. Huhtikuussa 2013 /sp/:lle ilmestyi omat osiot jalkapallolle ja kendolle jääkiekolle, sittemmin osioista on luovuttu.

/sp/ tunnetaan varsin runsaasta nimihomokirjostaan. Tilastokeskuksen mukaan alalaudalla saattaakin olla kävijämääräänsä nähden eniten nimihomoja muihin alalautoihin verrattuna.

Futiskeskustelut /sp/:llä

Chelsea-langassa puidaan tulevaa Mestarien liigan finaalikoitosta

Valioliigajoukkueet ovat kirvoittaneet /sp/:lläkin huomattavaa keskustelua. Esimerkiksi Chelsean euromenestys kaudella 2011-2012 on tuonut eloa joukkueen faneihin Ylilaudalla. Muiden muassa eräissäkin Liverpool-faneissa tämä on yhdessä Chelsean "muoviseuran" maineen, Liverpoolin heikon menestyksen ja Fernando Torresin seuraloikkauksen takia herättänyt kritiikkiä. 13. toukokuuta 2012 kausi huipentui jännittävissä viimeisissä otteluissa, ja Manchester Cityn eduksi maalieron turvin ratkennut Valioliiga innosti useita lankoja, joissa pilkattiin toiseksi sijoittunutta Manchester Unitedia. Aiemmin kaudella Liverpoolin ja Man Unitedin välejä kiristi Luis Suarezin ja Patrice Evran keskinäinen rasismikohu. Tällöin myös /sp/:llä nähtiin kannanottoja tapaukseen liittyen.

Kesäkuun 28. päivänä 2012 kun Ylilautaa DDoS:sattiin, kultatili tuli kaikkien käyttöön ja tällöin useita maukkaita samahomotapauksia varmistui.

Vuosien 2012-2013 vaihteessa /sp/:lle ilmestyi varsin paljon uusia nimihomoja, jonka jälkeen alalaudan keskusteluja ovat värittäneet erityisesti väittelyt Chelsean, Manchester Unitedin ja Barcelonan saavutuksista sekä Ronaldon ja Messin paremmuudesta. Myös saksalaisen jalkapallon, erityisesti Borussia Dortmundin ja Bayern Münchenin, kannattajat sekä vastoin vihaajat heräsivät koloistaan vuoden 2013 alusta. Myös keskustelut kannattajakulttuurista ja eri paikallisjoukkueista ovat /sp/:llä tavallisia.

Vuonna 2013 nimihomoja on putkahdellut lisää. Tulosveikkauskilpailut ovat muodostuneet irrottamattomaksi sivujuonteeksi esimerkiksi Valioliiga-keskusteluille. ManU:n ja David Moyesin hatarat otteet ovat kirvoittaneet tuskaisuutta ja vahingoniloa.

Tyypillisiä jääkiekkokeskusteluja /sp/:llä

  • Striimiä illan peliin?
  • Vedonlyöntitipsejä?

Kaiserslautern-nyymin yläastevertaus

Ilmeenne kun god-tier /sp/ on kuin yläaste?

Provot on suuntaan ja toiseen luokkaa "vitun homo :D" ja väittelyt "mun veli on isompi ku sun veli :D" (kendo vs futis, messi vs krisse). Välillä opettaja (mode) antaa tuhmimmille tapauksille jälki-istuntoa ja jälkkärilistan kärkipaikkaa pitää tällä hetkellä ylivoimaisesti Livis. Livis on kuitenkin hieman korjannut käytöstään, kun sai kotiarestiakin huonon koulumenestyksen myötä. Huhuillaan, että kevään todistuksessa käytöksen numerona olisi ainakin 7, ellei jopa 8. Heikkoina hetkinä tämä kärsämäkeläinen nuori miehenalku on kuitenkin vastaanottanut jälki-istuntoa jopa toisten luokkien opettajilta. Livis ei oikein tykkää alkoholista, mutta korjaa tilanteen polttelemalla naapurin Makelta ostettua jonnebista (Make myi sille oikeesti oreganoo).

Viikonloppuisin luokkalaisten kiljun vetäminen ja päristely saattaa lähteä hieman käsistä, jolloin saatetaan kutsua jopa virkavalta paikalle (JLCM käy provoilemassa kendolangoissa ja bannivasara heiluu). Tämä voi johtaa nuorisojengien kostoiskuihin (kendojanarit saapuu futislankoihin). Luokan taulujen (lankojen) sotkemista tapahtuu lähes päivittäin. Joskus ope kyllästyy siivoilemaan taululta hävyttömiä piirroksia sekä kirjoituksia ja taas ollaan jälki-istunnossa. Välillä joku toivoton tapaus huutelee välitunnin päätyttyä ”voisko joltain kopsata matikan läksyjen vastaukset???” (streamiruinaajat).

Kun luokalle saapuu juuri kaupunkiin muuttanut uusi kaveri (uusi nimihomo), luokan takapenkin pahikset ottavat tämän heikon yksilön silmätikukseen ja meno on armotonta. Jos yksilö sattuukin olemaan tyty (CLAP postaa Evan kuvan tai sanni töttö saapuu laudalle), Liviksen kaltaiset alfat aloittavat itsevarmana ja määrätietoisena tytyn piirittämisen. Välillä vanha luokkalainen joutuu itse jättämään luokan, kun koko perhe muuttaa toiselle paikkakunnalle (Jannen jäähyväiset). Välitunneilla kokoonnutaan röökipaikalle puhumaan paskaa (ripulilanka).

Kuten rinnakkaisluokalla, myös tällä luokalla luokka on jakautunut hieman kahtia. On 5/5 alfat ja herrasmiehet (futisniilot), sekä hieman koulukiusatut ja heikommat tapaukset (kendojanarit), jotka hakevat äänekkäästi hyväksyntää maailmalta. Kotona kendojanareiden äidit vakuuttelevat lapsilleen, etteivät he ole outoja, vain erityisiä ja uniikkeja.

Katso myös

Linkit