Peppukipu

Meemi.infosta
(Ohjattu sivulta Peppukipeys)
Han Solo ja Will Smith pohdiskelevat elokuvassa Tähtien sota ihmisten peppukipeyden astetta

Peppukipu (engl. butthurt tai butthurtness) on usein väittelyn sivutuote. Sanonta kuuluu, että "peppukipeys ei tule yksin". Usein peppukipeä nyymi on myös lievästi ärtynyt.

Peppukipeyttä aiheuttaa moni asia. Ei ole yhtäkään universaalia asiaa joka aiheuttaisi peppukipeyttä, vaan jokaisella on omat henkilökohtaiset ärsykkeensä. Usein oman elämäntyylin joutuminen haukkumisen kohteeksi aiheuttaa tätä viekasta tautia. Esimerkiksi hipsterit suuttuvat aivan kamalasti kun indiemusiikkia haukutaan. Hevarit suuttuvat kun näiden rämpytystä haukutaan ja räppärit taas omien tuotostensa ja/tai suosikkiensa haukkumisesta. Lista jatkuu ikuisuuksiin. Myös erilaiset [jotain] vastaan [jotain muuta] -langat aiheuttavat suunnatonta peppukipeyttä. Esimerkkejä tästä ovat lukio vs. amis -langat sekä ateistit vs kristityt -langat.

Kovimmat peppukivut alalaudoista Ylilaudalla aiheuttavat /mu/, /pol/ sekä /b/. Muillakin alalaudoilla tätä toki tavataan, muttei yhtä vahvana ilmiönä.

Peppukipeyteen ei ole mitään erityistä lääkettä. Yksittäinen kohtaus hälvenee ajan kuluessa. Jotkut purevat tyynyä, jotkut käyvät tupakalla ja jotkut potkaisevat koiraansa. Jokaisella on oma tapansa. Immuniteetin peppukipeyteen saavuttaminen on vaivalloista mutta mahdollista. Yleensä se alkaa sen ajatuksen sisäistämisellä, että internet ei ole vakavaa liiketoimintaa. Moni ei kuitenkaan koe tätä valaistumista ikinä elämänsä aikana ja pysyy täten alttiina peppukipeydelle.