Ponit

Meemi.infosta
Varoitus: Tämä artikkeli tai sen kohde saattaa olla pelkkää RIPULIA!

On siis erittäin suositeltavaa, että käännyt 360 astetta pois!


”Ponit on paskaa”

-Jonne

”Ponit on parasta”

-Poninyymi

Ponit ovat internetiä valloittava joukkio hienoja otuksia, joilla on (kuten missä tahansa muussakin fandomissa) huomattava määrä röllejä sekä poneille runkkaavia turreja seurassa, mutta kuitenkin suuremmanpuoleinen joukko vähemmän aktiivisia poneja pysyy sääntöjä ymmärtävänä.

Koko juttu sai alkunsa, kun Hasbro julkaisi uuden My Little Pony: Friendship is Magic -televisiosarjansa, joka olikin huomattavasti hienompaa katsottavaa kuin moni olisi uskonut. Ponien viattomuus, söpöys sekä hauska huumori vetää puoleensa ihmisiä iästä riippumatta. 4chanin /co/ (ja myöhemmin /b/) alkoi levittämään sarjan ilosanomaa, mikä johti satojen tuhansien uusien fanien muodostumista sarjan ympärille.

Suurin bronyjen lauta on Ponychan, kun taas Suomen suosituin poniaiheinen lauta oli 2019 tammikuussa kuollut (erittäin luovasti nimetty) Ponilauta. 4chanissa aihetta on käsitellyt alalauta /mlp/ ja suomeksi Ylilaudalla /poni/, joka poistettiin helmikuussa 2017.

Sanokoot vihaajat mitä sanovat, mutta MLP:FiM on miehekkäin ja raivoheteroin sarja milloinkaan.

Nimityksiä

Sarjan faneista käytetään usein nimitystä brony. Kyseistä termiä voi ihme kyllä käyttää sekä miespuolisiin että naispuolisiin faneihin. Virheellisesti ajatellen brony-nimitys tulisi sanoista bro ja pony, mutta todellisuudessa se on johdettu 4chanin /b/-laudan ja sanan pony yhdistelmästä.

Suomeksi poneista pitävistä käyttäjistä on käytetty myös nimityksiä ponihomo ja poninyymi. Jälkimmäinen oli Ylilaudan /poni/:ssa myös käyttäjän perusnimenä perinteisen Anonyymi-nimen sijasta. Kumpikin on nimityksenä jo hieman kulahtanut suomalaisen poniskenen kuoleman ja laudoilla lähes täysin kadonneen näkyvyyden vuoksi.

Videoita


Poniasiaa Mäkkärin Kymmenen Uutisissa


Ponittajista kertova laulu


Ponimiitti Helsingissä