Profilointi

Meemi.infosta

Profilointi eli salapoliisihomoilu eli doxaus (engl. joskus myös phonebooking) on laudoilla tutuksi tullutta, usein eeppiseksi luokiteltua toimintaa, jossa selvitetään jonkun ihmisen henkilöllisyys ja osoite yms. ja kiusataan häntä tilaamalla pizzaa ja pyytämällä Jehovan todistajia vierailemaan tämän ovella yms.

Yksi tunnettu sherlockointilanka on tapaus Jarno, jossa anonyymiä kusettanut henkilö jäljitettiin ja hänelle tilattiin yli 9000:n euron arvosta tavaraa. Ylilaudalla puolestaan nimihomo Kingi tunnistettiin sen jälkeen, kun tämä oli jättänyt autonsa erään osan sarjanumeron sensuroimatta.

Joskus selvitys kuitenkin saattaa failata, ja anonyymien viha meneekin viattoman henkilön niskoille. Hyvä esimerkki tästä on Kotilaudan eeppiseen päätynyt Lasse-lanka, jossa erästä Lasse-nimistä henkilöä syytettiin Guzibuicoksi ja Puistokemistiksi. Hänelle ilmeisesti tilattiin tavaroita ja häntä uhkailtiin kyseisessä langassa mm. palkatuilla pahoinpitelijä-nisteillä.

Profilointi saattaa joskus myös epäonnistua täysin materiaalin puutteen vuoksi, vaikka henkilö kiinnostaisikin nyymejä paljon. Esimerkiksi alkuvuonna 2016 nyymien tietoon tullutta Palstista ei ole koskaan tunnistettu varmuudella, vaikka vahvoja epäilyjä tämän henkilöllisyydestä onkin.