Puuilo

Meemi.infosta

Puuilo on suomalainen tavarataloketju, jonka verkkokauppaan nyymit suorittivat pienimuotoisen raidin helmikuussa 2023.

Verkkokaupparaid

Eräs Ylilaudan käyttäjä huomasi maanantai-iltana 27. helmikuuta 2023, että eräs Valta kuuluu kansalle -puolueen eduskuntavaaliehdokas oli soluttanut vaalimainoksensa Puuilon verkkokaupan hakukoneeseen ja postasi asiasta laudalle. Pian nyymit huomasivat, että hakemalla jotain verkkokaupassa myytävää tuotetta ja kirjoittamalla hakusanan perään mitä tahansa muuta, kyseinen haku jää julkiseksi tuotekategorian hakutuloksiin. Maanantain ja tiistain välisenä yönä hakukone spämmättiin tukkoon hakusanoilla, jotka herättävät normoissa ja moraalihomoissa kauhua.

Tiistaina raidaus pääsi uutiseksi useisiin lehtiin ja verkkokaupan hakukoneesta poistettiin ominaisuus, joka näyttää viimeisimmät hakutulokset. Yhtiössä hakukoneraidia pidettiin mainehaittana, mutta isompiin toimenpiteisiin ei kuitenkaan alettu, toisin kuin eräs huumorintajuton ja sotapsykooseissa oleva nyymi arkistoidussa langassa kovasti väitti.

Puuilon käyttämää Magento-verkkokauppajärjestelmää käytetään myös muilla suomalaisilla verkkosivuilla. Raidi laajenikin myöhemmin käsittämään ainakin ravintolaketju Pancho Villan sivut.

Kuvia

Linkkejä