Rap

Kohteesta Meemi.info
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Rap tai hip hop on usein etnisiin vähemmistöihin yhdistettyä äännähtelyä. Toisin kuin musiikin kanssa yleensä, rapin tekijän ei tarvitse osata tehdä juuri mitään: biitti löytyy valmiina netistä, lyriikat saavat olla mitä ovat ja laulussa riittää jonkintasoinen rytmissä pysyminen. Tärkeintä on kuitenkin kapinallinen, esimerkiksi päihdemyönteinen, asenne.

Kapinamentaliteetista ja rappaamisen helppoudesta johtuen Internetistä löytyy runsain määrin rappaavia jonneja, jotka ovat ladanneet tuotoksensa YouTubeen ja sitä myötä saaneet ikuisen mutta kyseenalaisen paikan Internetin kollektiivisesta muistista. Tunnetuimpia ovat Pertus, Emppe ft Jonttu sekä Oskari ja Tiittari. Muita Internetissä tunnettuja rapin riimittelijöitä ovat Erä-Koira ja hänen possensa, Kalle Havumäki ja Jonnen neuvo -kuvista tuttu Atte.

Rap ja hevimusiikki laitetaan usein vastakkain provosointitarkoituksessa tehdyissa langoissa. Tämä on yleensä nuoremman polven juttuja, sillä he eivät vielä ole oppineet että musiikista voi pitää yhden genren ulkopuolella eivätkä muista että tiettävästi ensimmäinen suomalainen rap-henkinen kappale Heavydiggarin vuorisaarna ylistää myös hevimentaliteetin ilosanomaa.