Luettelo Ylilaudan /sp/:n nimihomoista

Meemi.infosta
(Ohjattu sivulta Sorsa)

Tämä artikkeli on luettelo Ylilaudan /sp/:n nimihomoista. /sp/:ssä vaikuttaa useita penkkiurheiluun hurahtaneita nimihomoja, jotka tyypillisesti tunnustavat tiettyä joukkuetta.

Aktiiviset nimihomot

Kaiserslautern-nyymi

Kaiserslautern-nyymi!ZAzyuc2yWM, myös Kasleri(nyymi), Kansleri (tai aiemmin myös Zlatanyymovic) on eräs /sp/:n rakastetuimmista käyttäjistä. Neverheard-Bundesliigajoukkueen lisäksi hänellä oli peitelty mutta vahva suhde myös Liverpooliin. Kaiserslautern-nyymin asuinpaikka on Jyväskylä sen perusteella, mitä /sp/:lle tulleiden viestien kaupunkitiedoista näkyi keväällä 2012, kun tiedot olivat hetken näkyvillä. /sp/:llä miehestä käytetään myös lempinimeä Kaslerinyymi. /sp/:lle postaillessaan Kaiserslautern-nyymi tunnettiin omien pointtien vahvistamisesta samahomoilun keinoin ja tiettyjen reaktiokuvien kaavamaisesta käytöstä. peppukipu.jpg tai kipu.jpg olivat näistä eräät tunnetuimmista. Hän myös mielellään lisäsi argumenttiensa perään muistutuksen siitä, kuinka opponentti tietäisi kyllä asioiden todellisen laidan jos "tietäisi futiksesta mitään".

Ylilaudan siirryttyä trippikoodeista rekisteröityihin nimimerkkeihin Kaiserslautern-nyymi ensi silmäksellä vaikutti häipyneen /sp/:ltä. Tarkempi observoija kuitenkin havaitsi helposti, että Liverpoolin tunaroinneista itkettyminen, jonneksi haukkuminen, toisten futistietämysten kyseenalaistaminen ym. olivat yhä vahvasti ilmeisiä joissakin postauksissa. Tämä viittasi Kaiserslautern-nyymin siirtyneen stealth-moodiin ja jatkaneen sitä nykyä postailua anonyyminä.

Salamyhkäinen Zlatanyymovic-tripillä varustettu nimihomo paljastui talvella 2013 Kaiserslautern-nyymiksi. Kasleri teki eeppisen paluun laudalle toimittamalla Zlatanyymovic-peitenimellä Sir Alexin Ikuiselle Purukumille lahjapaketin Jyväskylän Rantaväylälle. Purkka avasi paketin suorassa webcam-lähetyksessä, ja paketista paljastui trollikarkkeja ja kaslerlihaköntti. Tätä nykyä Kasleri on postaillut /sp/:lle varsin hillitysti.

Sir Alexin Ikuinen Purukumi

Sir Alexin Ikuinen Purukumi, "Purkka", on Jyväskylän yliopistossa jatko-opintoja suorittava Manchester Unitedin ja JJK:n kannattaja ja Ylilaudan /sp/:n yksi pitkäaikaisimmista nimihomoista. Hän on eräs laudan aktiivisimmista käyttäjistä. Purkka keskittyy viesteissään laudan keskiarvoon nähden enimmäkseen itse jalkapallo-otteluihin ja pelaajasiirtoihin liittyviin keskusteluihin, eikä hän ole sotkenut käsiään esimerkiksi Ronaldo vs. Messi -väittelyihin. Vaikka Purkka on yleisesti ottaen hillitty ja herrasmiesmäinen postailija, on hänen postaustyylinsä aina silloin tällöin hienovaraisen piikittelevä erityisesti sellaisina hetkinä kun jokin muu seura kuin Manchester United epäonnistuu. Purkka tunnetaan myös Jorge-kuvien käyttämisestä sekä minimalistisesta vihertekstaamisesta otteluiden tapahtumista.

Jalkapallon lisäksi Purkan sydäntä oli lähellä Kaiserslautern-nyymin eli "Kaslerin" etsiminen nyymiavaruudesta. Kyseisen nimihomon trippi oli ollut laudalta kadoksissa jo jonkin aikaa, mutta Purkka ei heittänyt toivoa kaivoon. Aina silloin tällöin laudalla Purkan silmään sattui Kaslerin postauksista tuttu tiedostonimi tai kirjoitustyyli. Purkkaa ja Kasleria voidaankin pitää /sp/:n eräänlaisena klassisena viha-rakkaus-parisuhteena.

Purkan todellinen henkilöllisyys on ollut yksi /sp/:n jatkuvimmista urheiluun liittymättömistä keskustelunaiheista. Jotkut muista /sp/:n nimihomoista ja nyymeistä ovat vakuuttuneet siitä, että Purkan oikea nimi on Asko. Tämän nimen Purkka on todistanut virheelliseksi postaamalla aluksi valokuvan passistaan ja keväällä 2013 maisterintutkintotodistuksestaan, joissa hänen nimikirjaimikseen osoittautuivat J. J. Tunnisteluista piittaamatta Purkka on uhkanrohkeasti esitellyt pärstäänsä web-kamerassa ja kenties aloittanut uuden, mikrofoneja ja kameroita hyödyntävän viestintävaihtoehdon /sp/-skenessä.

Chelsea-langan AP

Chelsea-langan AP !jPpg5.obl6, "CLAP", on /sp/:llä viihtyvä Chelseata kannattava nimihomo. Hän postaa huomattavan usein toistuvia kuvia Cristiano Ronaldosta, jota myös on maininnut fanittavansa. Hän aloitti trippikoodin käytön neljännessä Chelsea-langassa toukokuussa 2012, joskin jo tätä ennen saman henkilön saattoi tunnistaa nimestä ja Ronaldo-kuvista. Täten hän on eräs varhaisimmista nimihomoiluun ryhtyneistä /sp/:n jalkapallon ystävistä. Tammikuussa 2013 Chelsea-langan AP kotiutui armeijasta ja harvakseltaan postailun jälkeen ryhtyi jälleen osallistumaan /sp/:n keskusteluihin aktiivisemmin. Kauden 2013-2014 aikana CLAP on elänyt harmillisen voimakasta hiljaiseloa. Vahvimmat spekulaatiot epäilevät, että postailemattomuus voi johtua joko rypyistä rakkaudessa tai siitä faktasta, ettei kukaan enää oikeastaan pure hänen trollisyötteihinsä.

Veljellisenä henkilönä Chelsea-langan AP on herkkä jakamaan arvostuspisteitään alalaudan muille käyttäjille silloin, kun he ovat "oikeata" mieltä esimerkiksi Fernando Torresista. Tästä on esimerkkinä neljäs nyymi, joka on ansainnut "Olet hieno mies"-kommentteja ja virnistäviä Cristianon kuvia Chelsea-langan AP:lta useammankin kerran. Hän on myös ansioitunut alalaudan yhtenä ainoista nimihomoista, joka osallistuu itse lajiin liittyviin keskusteluihin hyvin harvoin.

Chelsea-langan AP:n lanseeraama varsin maineikas cr7-dealwithit.jpg -kuva on jatkuvan käytön ansiosta noussut /sp/:n kenties käytetyimmäksi kuvakommentiksi.

”CLAP taas on itse saatanan tänne lähettämä peppukivun suurlähettiläs”

-anonyymi


neljäs nyymi

Neljäs nyymi (aiemmin neljäs nyymi!aoJIkMPhr.) on Ylilaudan /sp/:llä esiintyvä nimihomo. Hän esiintyi ensi kertaa penkkiurheilulaudalla aikoina, kun muita nimihomoja oli vasta kolme, Sir Alexin Ikuinen Purukumi, Kaiserslautern-nyymi ja Chelsea-langan AP. Näin ollen "neljäs nyymi" oli luonteva valinta tripiksi. Voidaan arvioida, että hän on ollut aktiivisimmillaan trippailunsa alkuaikoina, 2012 kesällä sekä 2013 alussa. Virallisesti hän on tunnustautunut FC Santa Clausin faniksi. On kuitenkin epäselvää, millaisia mahdollisia sympatioita hänellä on niitä joukkueita kohtaan, jotka pelaavat liigoissa, joista /sp/:llä keskustellaan yleisimmin. Tiettävästi ainakaan Barcelonasta hän ei pidä, mistä on osoituksena Barcanyymin provosointi ja selvä nautinnon saaminen, kun katalaaneilla menee huonosti.

Neljännen nyymin ylin ystävä on Chelsea-langan AP. He osoittavat hellyyttävästi arvostusta toisilleen, kun pääsevät yhteisymmärrykseen /sp/:n tyypillisistä keskustelun juonteista kuten peppukivun määrästä eri osallistujien kesken, ja postaavat oluttuoppeja sekä myhäileviä Cristiano Ronaldo -kuvia. Toverusten symbioottisesta suhteesta kertoo neljännen nyymin postailun harventuminen, kun Chelsea-langan AP oli armeijassa 2012-2013 ja uudelleen aktivoituminen, kun parivaljakon toinen osapuoli palasi. Kaudella 2013-2014 neljättä nyymiä ei ole näkynyt juuri lainkaan.

Arsenen ylipitkä toppatakki

Arsenen ylipitkä toppatakki on Ylilaudan /sp/:n Arsenal-nimihomo. Kohtalaisen herrasmiesmäisenä postaajana tunnettu "Toppis" on saanut nimimerkkinsä Arsenalin valmentajan, Arsene Wengerin takista. Hän välttää useimmiten osallistumasta /sp/:n tavanomaisimpiin keskusteluihin ja kommentoi sen sijaan itse jalkapallo-otteluita. Hän lähinnä heittää pieniä piikkejä silloin tällöin, mutta on todennut olevansa liian burgeri osallistumaan mm. samahomo- tai peppukipudebatteihin. Arsenen ylipitkä toppatakki ryhtyi nimihomoilemaan tiettävästi vuosien 2011-2012 tienoilla ollen eräs /sp/:n vanhimmista tunnistettavista vakiokeskustelijoista. Arkistoitujen lankojen geolokaatioiden perusteella hän majailee Tampereella. Hänen trippikoodinsa oli ri6vKqyaYU.

Toppis omistaa rekisteröidyn kommandiittiyhtiön Toppiksen Etsiväpalvelu, jonka tarkoituksena on profiloida ja tunnistaa laudan muita käyttäjiä. Yrityksen liikevaihto oli vuoden 2013 verotietojen mukaan 609 euroa.

Messias

Messias (myös Messiasnyymi, Messinyymi) on /sp/-alalaudalla tavattu FC Barcelonaa kannattava uusinimihomo. Messiaan nimi tulee jalkapalloilija Lionel Messin sukunimestä. Käyttäjän näennäinen power ranking ei ole alalaudalla kovinkaan korkea. Messias tunnetaan erityisesti FC Barcelonan pitkäjänteisestä ja järkähtämättömästä suosioimisesta sekä joukkueen menestyksen ihailemisesta. Käyttäjä on arkisin postaustahdiltaan varsin maltillinen, mutta erityisesti otteluiltoina sekä niiden jälkeen Messiaan saa houkuteltua varsin helposti ja vaivattomasti esiin vaikkapa kutsumalla hänen kannattamaansa joukkuetta huonoksi. Hänellä on myös tapana käyttää kuvakommentteja, joissa esiintyy Messi usein Ballon d'Or -palkintojensa kanssa.

Keväällä 2013 /sp/:n yksi tavallisimmista näyistä olikin juuri Messiaan ja muiden nyymien väliset väännöt Messin ja Cristiano Ronaldon paremmuudesta ja FC Barcelonan ja koko muun futismaailman saavutusten tilastollisesta vertailusta, sekä näitä seuranneista väärinkäsityksistä, raivonpurkauksista, haukkumisista, seksuaalisuuden kyseenalaistamisista ja iän, paikkakunnan ja lajitietämyksen selvittämisistä. Selvittelyjen seurauksena suuri osa /sp/:n väestöstä ajautui nenäkkäin käyttäjän kanssa ja arvosteli kriittisesti tämän postausten antia. Kaudella 2013-2014 Messiasta ei ole enää laudalla nähty. Lautalaiset epäilevät, että herrasmies olisi lähtenyt armeijaan tai saanut tarpeekseen jatkuvista kähinöistä.

Sorsa

Sorsa on Ylilaudan /sp/:ssä toimiva nimihomo. Sorsalla on tapana provosoitua kaikesta jääkiekko kritiikistä. Hän asuu Jyväskylässä ja kannattaa JYPpiä. Jalkapallojoukkueista hän on maininnut symppaavansa Liverpoolia. Sorsalla on tapana provosoituessaan kirjoittaa puoli A4:sta tekstiä jossa haukkuu kaikki muut burgereiksi,Jonneiksi ja pallospedeiksi. Sorsan tekstit sisältävät yleensä paljon yhdyssana -ja kirjoitusvirheitä.

Sorsa alkoi käyttää trippiä keväällä 2013. Sorsa on sanonut, että ennen tätä; hän olisi laittanut koko jääkiekkokeskustelun /sp/:ssä aluilleen. Sorsa herätti suunnatonta peppukipua /sp/:n rillareissa kertomalla provosoivasti urheilumenestyksestään ja kritisoimalla jalkapalloa. Sorsa onnituikin servaamaan melko hyvin nyymit, mutta sitten hän jäi kiinni samahomoilusta. Yleisin keino Sorsan kanssa väitellessä onkin ottaa samahomokortti esille.

Sorsa tuntuu tulevan hyvin toimeen muitten nimihomojen kanssa. Varsinkin Messiaan kanssa heillä tuntuu olevan paljon samaa. Poikkeuksena tähän on CLAP, josta Sorsa onkin ulissut monta kertaa.

Rooneyn onnistunut hiussiirrännäinen

Rooneyn onnistunut hiussiirrännäinen eli tuttavallisemmin ROH tai ROH-jäbä on Oulu-Ylivieska-akselilta vaikuttava /sp/-nimihomo. Manchester Unitedia kannattavan ROH:n ilmestyminen laudalle tapahtui joskus vuosien 2012-2013 aikaan. Saman joukkueen kannatus aiheutti hänen ja Purkan välille välitöntä veljeyttä, mikä on ollut enemmän kuin tarpeen vuoden 2014 ManU:n ilmiömäisen menestyskauden aikana.

ROH on myöntänyt konfiguroineen vaimonsa kanssa Sir Alex Fergusonin jauhetuista purukumeista, Moyesin kyyneleistä ja Rooneyn vanhoista ginger-hiuksista lapsen, jota hän kutsuu Kääbikiksi. Kääbikillä on kuulemma tapana olla Cleverleyn tapaan hyvin arvaamaton ja esimerkiksi syödä lattialla olevia vierasesineitä, mikä on hankaloittanut ROH:n keskittymistä erinäisiin lauta-aktiviteetteihin. Tästä huolimatta ROH on Purkan ohella ainut nimihomo, joka on näyttänyt peiteltyä naamaansa kameralle.

Laudalla ROH on varsin hillitty ja sarkastinen postailija erityisesti kannattamansa joukkueen hävitessä, mutta kuka tietää minkälaisia tuntemuksia rasittunut nuori perheenisä kotonaan kokee.

Mackem

Mackem on varsin tuore, joskin /sp/:n senioriksi leimattu Sunderlandia kannattava nimihomo. Hän osallistuu hyvin harvoin laudan perseilyihin ja peppukipudebatteihin, mutta on varsin yleinen näky Valioliigalangassa keskustelemassa itse lajista ja seuraamassa otteluita. Mackem ei ole paljastanut itsestään juurikaan minkäänlaisia tunniste- tai profilointitietoja [spoiler]mikä on itse asiassa ihan järkevää[/spoiler], mutta hän on kertonut harrastaneensa jalkapalloa aktiivisesti nuoruusvuosinaan. Pelaamiset kuitenkin loppuivat erinäisten polvivaivojen takia, joten tätä nykyä hän on kertonut vain penkkiurheilevansa. Mackem on Työnimi FC SP:n kapteeni.

Mackem on myöntänyt omistavansa vielä häntäkin vanhemman vaimon, jonka hän ilmeisesti kihlasi Karibialla. Sunderlandin erään tiukan cup-ottelun aikoihin v. 2013 Mackemin vaimona esiintyvä nyymi itsekin pistäytyi /sp/:llä.

Barcanyymi

Barcanyymi on jyväskyläläinen Barcelonaa kannattava nimihomo, joka aloitti nimimerkin käytön helmi-maaliskuussa 2013. Innokkaana keskustelijana, ja kiitos alalaudalla laajalti vallinneen Barca-vastaisen ilmapiirin, Barcanyymi tempautui lähes välittömästi mukaan joukkuetta koskeviin analyyseihin. Luonnollisesti myös Cristiano Ronaldon vs. Messin paremmuutta käsittelevät symposiumit vetivät Barcanyymiä puoleensa. Päästyään kärryille jutun juonesta ja /sp/:n trollien mielenlaadusta hän on pitkälti vältellyt aivan heikkolaatuisimpia flamesotia. Kertomansa mukaan meemi.infon artikkelit /sp/:stä houkuttelivat häntä aikoinaan käymään peremmälle.

Lautailuaikanaan Barcanyymi on meritoitunut ahkerana alkuperäisen sisällön tuottajana, yleisten ripulilankojen alullepanijana, La Liga -keskusteluiden ruokkijana ja Haxball-taiturina. Mieleenpainuvana peliliikkeenä hän on myös pannut alulle tavaralähetysten lähettelyn perinteen piilotettuaan Jyväskylän yliopiston kirjastoon paketin, joka oli osoitettu Sir Alexin Ikuiselle Purukumille. Paketeissa on ollut jalkapallokeräilykortti, koiran puruluu, taulu ja käsin kirjoitettu paperilappu vihertekstispammia.

Siviilielämässä Barcanyymi opiskelee Jyväskylän yliopistossa ja osallistuu konservatiivisen ja mystisen lahkon toimintaan. Lahko ainakin kieltää alkoholin käytön mutta erikoista kyllä ei tupakointia. Hän lisäksi seurustelee, ja kertoman mukaan puoliso on laudalla itsekin viihtyvä nyymi. Ruokalappunyymin toiminnan jäljiltä Barcanyymi on rajoittanut laudalla yksityiselämänsä julkituomista.

LIVEseuraaja

LIVEseuraaja (myös Livis, vitun Livis) on nykyisin sp:n eräs näkyvimmistä ja räiskyvimmistä persoonista, jonka suosio ja arvostus muiden lautailijoiden keskuudessa jakautuu vahvasti kahteen eri ääripäähän miehen merkillisen omintakeisuuden vuoksi.

Livis tunnetaan kaikin puolin alalaudan kylähullumaisena höseltäjänä, avautujana ja sekopäänä. Miehen edesottamukset ovat niin mittavat, että olisi mahdotonta edes yrittää tiivistää tämän helsinkiläisen kärsämäkeläisen herrasmiehen kaikkia ominaispiirteitä ja erinäisiä lautasaavutuksia yhdeksi tiiviiksi artikkeliesittelyksi. Livis tunnetaan kuitenkin ensisijaisesti marginaalilajien otteluiden seuraajana ja näiden yöllisten tapahtumien selostajana ja kommentoijana, eroottissävytteisten sisältöjen postaajana ja bannien keräilijänä. Hänen muita lautaharrastuksiaan ovat muun muassa harmaaseen alueeseen liittyvien lankojen alullepaneminen ja bumppaaminen (mm. Euroviisut, kesäaikaan siirtyminen) sekä itsensä kanssa käymät psykoanalyyttis-filosofiset diskurssit, joidenka aiheina ovat usein tupakkatuotteet, alkoholi, krapula, surffilautailua harrastavat naiset, yksinäisyys tai rakkaushuolet. Myös treffiseuran etsiminen /sopo/:lla (toisinaan myös /sp/:llä), keholankoihin postaaminen sekä lattian lyöminen ovat LIVEseuraajan tavaramerkkejä. Haxball-pelihuone ja kourallinen läsnäolevia kuuntelijoita on todettu kelpo varaventtiiliksi LIVEseuraajan meuhkaamiselle.

Pieni ote PDF-kokoelmasta (25.8 MB) "LIVEseuraajalla todetut diagnoosit ICD-10 tautiluokitusten mukaan":

 • F12 Kannabinoidien käytön aiheuttamat elimelliset aivo-oireyhtymät ja käyttäytymisen häiriöt (useita)
 • F43.0 Akuutti stressireaktio (usein hävitessä sirius-pelin Haxballissa, ks. lattiaa lyöminen)
 • F43.2 Sopeutumishäiriöt
 • F44.3 Hurmos ja haltiotilat (usein LIVEseuratessa Skotlannin kakkosdivaria tms.)
 • F44.9 Määrittämätön dissosiaatiohäiriö (itsediagnosoitu)
 • F52.8 Muu ei-elimellinen seksuaalinen toimintahäiriö (oire: vain surffitydyt kelpaavat, diagnoosi: toistaiseksi määrittämätön/tuntematon)

Muut

 • Ruokalappunyymi
 • Scouser
 • Raphael Varanen Liukutaklaus
 • RMAnyymi
 • SuperMario
 • Arjen Robbenin Läpisyöttö
 • Hazard
 • Arska Testo
 • Asspurkerinyymi
 • Eric Perrinin Kelju Katse
 • Schlierinyymi
 • Janne
 • Jari Litmasen Copa Mundialit
 • westhamjäbä
 • sukellusnyymi
 • Mikko Lehtosen Lumilapio
 • Porojäbä
 • Kendojäbä
 • Arsujuntti
 • JohnTerrynKapteeninauha
 • Der_Kaiser_Beckenbauer
 • NapoliNyymi

Kadonneet

 • Moyesin kohuhankinta
 • Sininen Manchester
 • Wazzan vetäytyvä hiusraja
 • Mancinin elegantti Armani Collezioni
 • Dortmundin seksikoneen Tirehtööri
 • Mynsseninyymi
 • Abramovicin punaisena hehkuva amex